~ Sjecanja
Stranica 5 / 11. • Share
Stranica 5 / 11. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: ~ Sjecanja
Kaze Boba Đuderija na fejsu - Bekima nisam nikad upoznala, ali sam ga uvijek zamišljala kao dječaka. Dječaka s loptom, dječaka na brodu, dječaka lutalicu. A dječaci ne bi smjeli umirati.
Procitala sam sve njegovo i voljela ga tako autodestruktivnog... ode huckleberry finn... tuga
Procitala sam sve njegovo i voljela ga tako autodestruktivnog... ode huckleberry finn... tuga
Gost- Gost
"Punker sam ostao cijelog života, ne mislim u glazbenom smislu, već svjetonazornom. Punk je za mene svaka pubuna protiv elite, državnog represivnog aparata, pravo biti drugačijim, ma kakva ta drugačijost bila. Punk je oslobađanje, borba protiv sivila malograđanštine, propitivanje podastrtih 'istina', postavljanje neugodnih pitanja, pričanje nekorektnih priča i što je najvažnije, punk je protest putem individualnosti, subjektivizma, singularizma. 'Uvik kontra', to je punk."
Ode golač iz skupine golača
Ispovjedac, preteca knausgarda...
Gost- Gost
Vidim da te potreslo. Meni taj covjek, priznajem, nije bio poznat. Ipak, mislim da bi mu se ovo svidjelo. A mozda i tebi...
Gost- Gost
Vel'ka Maca je napisao/la:Kaze Boba Đuderija na fejsu - Bekima nisam nikad upoznala, ali sam ga uvijek zamišljala kao dječaka. Dječaka s loptom, dječaka na brodu, dječaka lutalicu. A dječaci ne bi smjeli umirati.
Okom, očem?
Jel to onaj Bekim?Vel'ka Maca je napisao/la:"Punker sam ostao cijelog života, ne mislim u glazbenom smislu, već svjetonazornom. Punk je za mene svaka pubuna protiv elite, državnog represivnog aparata, pravo biti drugačijim, ma kakva ta drugačijost bila. Punk je oslobađanje, borba protiv sivila malograđanštine, propitivanje podastrtih 'istina', postavljanje neugodnih pitanja, pričanje nekorektnih priča i što je najvažnije, punk je protest putem individualnosti, subjektivizma, singularizma. 'Uvik kontra', to je punk."
O bekimu sejranovicubesposlenpop je napisao/la:Vel'ka Maca je napisao/la:Kaze Boba Đuderija na fejsu - Bekima nisam nikad upoznala, ali sam ga uvijek zamišljala kao dječaka. Dječaka s loptom, dječaka na brodu, dječaka lutalicu. A dječaci ne bi smjeli umirati.
Okom, očem?
Gost- Gost
Nega koji pope, koji drugi?besposlenpop je napisao/la:Jel to onaj Bekim?Vel'ka Maca je napisao/la:"Punker sam ostao cijelog života, ne mislim u glazbenom smislu, već svjetonazornom. Punk je za mene svaka pubuna protiv elite, državnog represivnog aparata, pravo biti drugačijim, ma kakva ta drugačijost bila. Punk je oslobađanje, borba protiv sivila malograđanštine, propitivanje podastrtih 'istina', postavljanje neugodnih pitanja, pričanje nekorektnih priča i što je najvažnije, punk je protest putem individualnosti, subjektivizma, singularizma. 'Uvik kontra', to je punk."
Gost- Gost
Vel'ka Maca je napisao/la:Nega koji pope, koji drugi?besposlenpop je napisao/la:Jel to onaj Bekim?Vel'ka Maca je napisao/la:"Punker sam ostao cijelog života, ne mislim u glazbenom smislu, već svjetonazornom. Punk je za mene svaka pubuna protiv elite, državnog represivnog aparata, pravo biti drugačijim, ma kakva ta drugačijost bila. Punk je oslobađanje, borba protiv sivila malograđanštine, propitivanje podastrtih 'istina', postavljanje neugodnih pitanja, pričanje nekorektnih priča i što je najvažnije, punk je protest putem individualnosti, subjektivizma, singularizma. 'Uvik kontra', to je punk."
Ja mislio Bekim Fehmiu ,,kad ono Brchak iz ciganske male..cigo ko i ja..slobodan i ne sputan ...romantichan zaljubljenik u sve shto je lijepo..od cvrkuta ptica do dobrih pichaka,,putnik oko svijeta..Imam osobni portret od chovjeka koji je ostavio veliki trag u meni o shvacanju svijeta koji nas okruzuje a nije vishe medju zivima ,,nazvao ga je mornar,,a ja more bash i ne podnosim,,metaforichki sam slichan mornaru kao i ovaj Bekim ,,samo shto ne jebem kurve ,,Nikad chuo za njega ...kazu poznati pisac ...dodushe sve sam knjige prochitao kad je bilo vrijeme,,,poslije sam chitao i skuzio da svi prepisuju,,ma i Andric je prepisivao ..ali je barem priznao..O njemu ne mogu govoriti jer nisam nishta prochitao ali predpostavljam da je imao shiroki um chim je bio razapet izmedju Brchkog ,,Australije ..Slovenije ...i Skandinavije..Shteta mlad chovjek u naponu mentalne i fizichke snage..Ali eto imao je zashta zivjeti...ostale su rijechi iza njega koje su tebe dotakle ,,potvrdilo se da i za dobru knjigu treba dvoje kao i u slikarstvu ..glumi ...u svemu shto je stvaralacjke prirode ..treba verifikacija stvorenog..
Gost- Gost
Nikad čuo ... evala Tzigi, pa nijesam moro guglati.Vel'ka Maca je napisao/la:Nega koji pope, koji drugi?besposlenpop je napisao/la:Jel to onaj Bekim?Vel'ka Maca je napisao/la:"Punker sam ostao cijelog života, ne mislim u glazbenom smislu, već svjetonazornom. Punk je za mene svaka pubuna protiv elite, državnog represivnog aparata, pravo biti drugačijim, ma kakva ta drugačijost bila. Punk je oslobađanje, borba protiv sivila malograđanštine, propitivanje podastrtih 'istina', postavljanje neugodnih pitanja, pričanje nekorektnih priča i što je najvažnije, punk je protest putem individualnosti, subjektivizma, singularizma. 'Uvik kontra', to je punk."
Umro je Bekim Sejranović
TELEGRAM REDAKCIJA
21.05.2020 341 PREPORUKA 0 KOMENTARA
ZADNJA IZMJENA: SVI 21, 2020
Preminuo je Bekim Sejranović. Vijest o odlasku velikog pisca i prevoditelja u 48. godini, nakon kratke no teške bolesti, objavilo je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti Imperativ.
Sejranović je rođen u Brčkom 1972., studirao je u Rijeci, a od 1993. živi u Oslu gdje je nakon magisterija južnoslavenske književnosti od 2000-ih radio kao sudski tumač, prevoditelj, predavač norveškog za strance. Autor je zbirke kratkih priča Fasung, romana Dnevnik jednog nomada, Nigdje niotkuda, Ljepši kraj, Sandale, Tvoj sin Huckleberry Finn.
https://www.telegram.hr/kultura/umro-je-bekim-sejranovic/
Veliki književnik i prevodioc otišao je u 48. godini
TELEGRAM REDAKCIJA
21.05.2020 341 PREPORUKA 0 KOMENTARA
ZADNJA IZMJENA: SVI 21, 2020
Preminuo je Bekim Sejranović. Vijest o odlasku velikog pisca i prevoditelja u 48. godini, nakon kratke no teške bolesti, objavilo je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti Imperativ.
ŽIVOT U OSLU
Sejranović je rođen u Brčkom 1972., studirao je u Rijeci, a od 1993. živi u Oslu gdje je nakon magisterija južnoslavenske književnosti od 2000-ih radio kao sudski tumač, prevoditelj, predavač norveškog za strance. Autor je zbirke kratkih priča Fasung, romana Dnevnik jednog nomada, Nigdje niotkuda, Ljepši kraj, Sandale, Tvoj sin Huckleberry Finn.
https://www.telegram.hr/kultura/umro-je-bekim-sejranovic/
Gost- Gost
Šteta...Vel'ka Maca je napisao/la:"Punker sam ostao cijelog života, ne mislim u glazbenom smislu, već svjetonazornom. Punk je za mene svaka pubuna protiv elite, državnog represivnog aparata, pravo biti drugačijim, ma kakva ta drugačijost bila. Punk je oslobađanje, borba protiv sivila malograđanštine, propitivanje podastrtih 'istina', postavljanje neugodnih pitanja, pričanje nekorektnih priča i što je najvažnije, punk je protest putem individualnosti, subjektivizma, singularizma. 'Uvik kontra', to je punk."
Ima neshto slichno u nashim zivotima...i ja sam davno auto_stopom obishao pola bivshe YU,,,samo nisam talentiran bijo niuchemu osim prtzanju..Ajd vidim iz dokumentarca da se i on zenijo par puta..to na Zapadu moderno..ako osh shta mrknit morash se ozenit...koji licemjeri od crkve koja pere prljavu lovu kroz poreze do toga da je neprimjereno poljubiti se sa zenskom na javnom mjestu..Dopada mi se misao da je neshto izgubio tamo ja znam chesto reci ljudima kada pricham o sebi i zashto se vracam da sam tamo neshto zaboravijo..pa se vracam da to nadjem..Da ..zaboravio sam prijateljstva..koja na Zapadu ne postoje ..ali prije dva tjedna umro mi je najbolji frend zbog kojega sam cesto dolazio..kad god dodjem tamo u Cro umre mi netko drag,,valjda djavo koji je stavijo shapu na Hrvatsku ne zeli da dolazim i kvarim im idilu sa svojom pozitivnom energijom,,i istinom koju nesebichno dijelim sa "rvatima kada udjem u spiku o bivshoj YU..ali to je druga tema,,Pokazalo se uglavnom do sada koliko daleko vidim u buducnost..Ali badava ljudi ne zele chuti istinu...zele laz ali uvijenu u celefofan sa kockastim ceveno bijelim mashnitzama..Ma...dzabe troshim vrijeme na pametne koji sve znaju ...tipichno za 'rvate kao shto je Pizda..Kakanjatz//
Nisam pogledao dokumentarac do kraja ali mi se pochetak svidja..jer je zelio poslati bakancima a posebno 'rvatima poruku...da nije bitno tko si i odakle si nego je bitno da si chovjek u onom najljepshem smislu .Moguce da se i Matza nashla u ovome dokumentarcu..sumnjiva mi je ..pozorno pratim gdje cu vidjeti neku debeljutzu na jahti:
Pizdu sam prepozno na trgu svira kurtzu i ne glumi klauna kao na forumu nego je bash onakav kakav je ..prirodan i svoj:
From Tokijo do Morava reijeke..Malo mi zvuchi naslov ko kod Handkea..
https://www.youtube.com/watch?v=6PynZBejEbE&feature=youtu.be
Nisam pogledao dokumentarac do kraja ali mi se pochetak svidja..jer je zelio poslati bakancima a posebno 'rvatima poruku...da nije bitno tko si i odakle si nego je bitno da si chovjek u onom najljepshem smislu .Moguce da se i Matza nashla u ovome dokumentarcu..sumnjiva mi je ..pozorno pratim gdje cu vidjeti neku debeljutzu na jahti:
Pizdu sam prepozno na trgu svira kurtzu i ne glumi klauna kao na forumu nego je bash onakav kakav je ..prirodan i svoj:
From Tokijo do Morava reijeke..Malo mi zvuchi naslov ko kod Handkea..
https://www.youtube.com/watch?v=6PynZBejEbE&feature=youtu.be
Gost- Gost
Od toikia do morave je smontiran nedavno, unazad godinu dana... a prema toj avanturi je nas dobri kimbe napisal - tvoj sin huckelberry finn - njegovu mi najdraza knjizicu...
Gost- Gost
I evo nesto lepo, bez pravopisnih pogresaka i tipfelera svake vrste, sa naslovom i odlomcima i 20 kuna biljega za sluzbeniji publikum
https://www.jergovic.com/ajfelov-most/zastave/?__cf_chl_jschl_tk__=3234ed66a2d68cffa27693751f449018810b7d66-1590306190-0-AbjSdQPvmZdOxRCRWWYrGw6wIlkpyu3OBaaSMZEM1CtV3j6SRbOjrN0nGWX3koIi_ws5lL8KVr15a-Lvwn6GA5tYePfMpTqxpCUu1lZtI9BqLS8OTViwbI24HuAF5d96vMcw-jNfVGtn230gviQ7KdRSjklaq1567eaxqU9-T6ZxkOff-n-CGM7BzCzQZXAo93kfUdf1bl6-vwN6qFPHhohMkQLuXha1exbAnYPSKlOpBPkUjpke8rRe3mgqeKxoP66d0vQnHHCEsekkPqD2_nM6EPG0SvXXJNUU6cOpPFUI
https://www.jergovic.com/ajfelov-most/zastave/?__cf_chl_jschl_tk__=3234ed66a2d68cffa27693751f449018810b7d66-1590306190-0-AbjSdQPvmZdOxRCRWWYrGw6wIlkpyu3OBaaSMZEM1CtV3j6SRbOjrN0nGWX3koIi_ws5lL8KVr15a-Lvwn6GA5tYePfMpTqxpCUu1lZtI9BqLS8OTViwbI24HuAF5d96vMcw-jNfVGtn230gviQ7KdRSjklaq1567eaxqU9-T6ZxkOff-n-CGM7BzCzQZXAo93kfUdf1bl6-vwN6qFPHhohMkQLuXha1exbAnYPSKlOpBPkUjpke8rRe3mgqeKxoP66d0vQnHHCEsekkPqD2_nM6EPG0SvXXJNUU6cOpPFUI
Gost- Gost
Da, sjećanja... lijepa, malo manje lijepa i ona jako tužna.
Evo sad se sjetih nekih likova s foruma koji više ne pišu. Voljela bih znati što je s tim ljudima.
Neki i dalje pišu, ali si valjda više nemamo što reći pa se zaobiđemo bez da išta kažemo u prolazu. Kao da smo se zasitili priče, onog što možemo čuti od sugovornika.
Jesmo li istrošili svoju količinu slova koje smo trebali razmijeniti? Vjerojatno jesmo. Naravno, ne svi, ali čini mi se da većina jeste.
Dugo smo zajedno u ovim virtualnim prostorima. Stvarno dugo. I svašta smo prošli zajedno, jadali se i podupirali jedni druge. Ili smose međusobno ljutili, vrijeđali... bili prijatelji i malo manje prijatelji, ljuti protivnici ili ignor siluete. Bez obzira u kojim ulogama smo ikad bili, ipak, svi vi ste mi nekako bliski... i daleki istovremeno.
Meni je forum godinama bio cijeli jedan paralelni svijet pun živopisnih likova koji me nasmijavaju, vesele ili ljute. Vjerojatno se taj osjećaj više nikad neće vratiti, pa otud i ova sjeta kad stanem pred praznim "papirom" i ne znam što bih vam napisala.
Evo, sinoć sam se logirala i nisam znala što napisati, a da ne bude nešto banalno i besmisleno. Nekako mi se sve čini odveć, smaranje sugovornika bez potrebe.
I naravno, da ne bude zabune, niste vi uzrok tom mom osjećaju, ja sam i uzrok i posljedica.
Da. Mijenjamo se. Život ide dalje.
I na kraju hvala. Stvarno od srca. Svakom ponaoseb i svima skupa. Kako god, dugi niz godina ste obogaćivali moju svakodnevnicu.
Evo sad se sjetih nekih likova s foruma koji više ne pišu. Voljela bih znati što je s tim ljudima.
Neki i dalje pišu, ali si valjda više nemamo što reći pa se zaobiđemo bez da išta kažemo u prolazu. Kao da smo se zasitili priče, onog što možemo čuti od sugovornika.
Jesmo li istrošili svoju količinu slova koje smo trebali razmijeniti? Vjerojatno jesmo. Naravno, ne svi, ali čini mi se da većina jeste.
Dugo smo zajedno u ovim virtualnim prostorima. Stvarno dugo. I svašta smo prošli zajedno, jadali se i podupirali jedni druge. Ili smose međusobno ljutili, vrijeđali... bili prijatelji i malo manje prijatelji, ljuti protivnici ili ignor siluete. Bez obzira u kojim ulogama smo ikad bili, ipak, svi vi ste mi nekako bliski... i daleki istovremeno.
Meni je forum godinama bio cijeli jedan paralelni svijet pun živopisnih likova koji me nasmijavaju, vesele ili ljute. Vjerojatno se taj osjećaj više nikad neće vratiti, pa otud i ova sjeta kad stanem pred praznim "papirom" i ne znam što bih vam napisala.
Evo, sinoć sam se logirala i nisam znala što napisati, a da ne bude nešto banalno i besmisleno. Nekako mi se sve čini odveć, smaranje sugovornika bez potrebe.
I naravno, da ne bude zabune, niste vi uzrok tom mom osjećaju, ja sam i uzrok i posljedica.
I na kraju hvala. Stvarno od srca. Svakom ponaoseb i svima skupa. Kako god, dugi niz godina ste obogaćivali moju svakodnevnicu.
blitwa je napisao/la:Da, sjećanja... lijepa, malo manje lijepa i ona jako tužna.
Slusaj ti... nemoj pisati ovakve poruke jer se cini kao da se oprastas. A stvarno, ali stvarno, ne podnosim rastanke.
Cini mi se da je pisanje, odnosno, komunikacija slicnija godisnjim dobima... tako svatko od nas nailazi i obitava u razlicito razbudjenom krajoliku.
P. S. i ja tebe..
Gost- Gost
forum se tek mora vratiti u modu. Kad svima dopizde priglupe i preglupe drustvene mreze...
pizda- Murderator
- Broj postova : 33630
Vel'ka Maca je napisao/la:I evo nesto lepo, bez pravopisnih pogresaka i tipfelera svake vrste, sa naslovom i odlomcima i 20 kuna biljega za sluzbeniji publikum
Jebo tipfelere,,zar nije vaznije kako ce nas netko shvatiti nego kako smo to napisali..Fakat ,,dok god mislim da sam koliko toliko mislio o sebi da se ponasham i pishem iskreno iz sebe bez upliva raznih medijskih sranja bilo mi je to prihvatljivo i nomalno..Ustvari biti spontan po svaku cijenu moj je izbor koga se drzim kao pijan plota..
Godinama se ne ispravljam na forumu..chak shto vishe namjerno ponekada napishem neku rijech xbog koje ce se netko zahaklati i donijeti svoj zakljuchak o meni kao jednom nepismenom bicu shto ja i jesam..nepismen do bola i glup za popizdit..Bolje i to nego tvrditi da sam pametan i da sam studirao na filozofskom povijest umjetnosti..filozofiju ,,,knjizevnost ..ma shta studirao ja sam to sve ismislijo kaoshto se stiche dojam kod Pizde..On je sami bog koji je sishao sa neba,,i u sve je upucen,,,sve zna,,,ali ima jedna sitnica koja ga jebe,,boji se ljudi..posebno zena ..ustvari boji se posebno tebe sresti u stvarnosti,,ja pretpostavljam razlog ..zato si je trebao dati nadimak Pichka kao karekterna osobina a ne Pizda kao zenski organ..namjerno nisam napisao sexualni..
Elem zajebi to,,evo tebe sa Bekimom gdje vodish intervju sa njim..)
https://www.youtube.com/watch?v=57lwpu7IVYc
Gost- Gost
blitwa je napisao/la:Da, sjećanja... lijepa, malo manje lijepa i ona jako tužna.
Nemos sad drugarice!!! Ne u eri blizanaca... to je doba veselja, budjenja, pupanja, bubrenja... proljece prelazi u ljeto, a znas da je na psiho testovima "najtocniji" odgovor ljeto na pitanje o omiljenom godisnjem dobu odlazi, sjecaj se i podvlaci crte u neko drugo godisnje doba
(Zajebavam se... sama ne podnosim ljeto vec godinama... )
Gost- Gost
zingaro je napisao/la:Vel'ka Maca je napisao/la:I evo nesto lepo, bez pravopisnih pogresaka i tipfelera svake vrste, sa naslovom i odlomcima i 20 kuna biljega za sluzbeniji publikum
Jebo tipfelere,,zar nije vaznije kako ce nas netko shvatiti nego kako smo to napisali..Fakat ,,dok god mislim da sam koliko toliko mislio o sebi da se ponasham i pishem iskreno iz sebe bez upliva raznih medijskih sranja bilo mi je to prihvatljivo i nomalno..Ustvari biti spontan po svaku cijenu moj je izbor koga se drzim kao pijan plota..
Godinama se ne ispravljam na forumu..chak shto vishe namjerno ponekada napishem neku rijech xbog koje ce se netko zahaklati i donijeti svoj zakljuchak o meni kao jednom nepismenom bicu shto ja i jesam..nepismen do bola i glup za popizdit..Bolje i to nego tvrditi da sam pametan i da sam studirao na filozofskom povijest umjetnosti..filozofiju ,,,knjizevnost ..ma shta studirao ja sam to sve ismislijo kaoshto se stiche dojam kod Pizde..On je sami bog koji je sishao sa neba,,i u sve je upucen,,,sve zna,,,ali ima jedna sitnica koja ga jebe,,boji se ljudi..posebno zena ..ustvari boji se posebno tebe sresti u stvarnosti,,ja pretpostavljam razlog ..zato si je trebao dati nadimak Pichka kao karekterna osobina a ne Pizda kao zenski organ..namjerno nisam napisao sexualni..
Elem zajebi to,,evo tebe sa Bekimom gdje vodish intervju sa njim..)
https://www.youtube.com/watch?v=57lwpu7IVYc
A daj tzigo, brate od majke romkinje, nista nisi ubra... ... al simpa su mi paralele jes, volimo mi svoje pizde i tomice/whispice... al ja ti garntujem da jednako tako i oni vole nas... ama zbog identicno obrnuto proporcionalnih razloga
Al to da mi vaku priglupu babu namijenis u intervjuju... e to vala ne mogu
Gost- Gost
Ja sam se juce setila Lusi. Ne znam da li Lastica jos uvek ima kontakt sa njom preko FB. Nadam se da je dobro.
Cat_- Broj postova : 865
pizda je napisao/la:forum se tek mora vratiti u modu. Kad svima dopizde priglupe i preglupe drustvene mreze...
Pitala sam malenog da li ima zelju da otvori profil na FB, Instagramu ili sl. Za sada ga to nista ne zanima i to mi je drago, jer njegovi skolski drugovi vec uveliko haraju po drustvenim mrezama, a najvise po Snapchatu i Tik-Toku. Posebno devojcice.
A bio mi je simpatican kada je rekao:“Mama, pa FB je za stare ljude.“
„E, pa izvini, nisam znala.
Za njega su forumi verovatno nesto kao crno-beli televizori sa sobnom antenom...
Cat_- Broj postova : 865
Lusi je Lasticu unfrendala nakon neke svadje prije nekoliko svjetlosnih godina. Ne znam nista. Znam da je bilo zdravstvenih problema i najbitnije je da ne sve u redu i da je sretna. Ostalo je zbilja nebitno....Cat_ je napisao/la:Ja sam se juce setila Lusi. Ne znam da li Lastica jos uvek ima kontakt sa njom preko FB. Nadam se da je dobro.
Al neka dodje i neka uzburka malo ovu ustajalu baretinu....
maledetta primavera- Broj postova : 1678
Esco dove ti xe porca troia?
maledetta primavera- Broj postova : 1678
Prestar sam za ta sranja.Cat_ je napisao/la:pizda je napisao/la:forum se tek mora vratiti u modu. Kad svima dopizde priglupe i preglupe drustvene mreze...
Pitala sam malenog da li ima zelju da otvori profil na FB, Instagramu ili sl. Za sada ga to nista ne zanima i to mi je drago, jer njegovi skolski drugovi vec uveliko haraju po drustvenim mrezama, a najvise po Snapchatu i Tik-Toku. Posebno devojcice.
A bio mi je simpatican kada je rekao:“Mama, pa FB je za stare ljude.“...
Stranica 5 / 11. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Stranica 5 / 11.