hoću proljeće
Stranica 4 / 10. • Share
Stranica 4 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: hoću proljeće
pizda je napisao/la:
kad sam ja bio tamo, uopce nije bilo snijega...
je, al zato je sve to nadoknađeno kad sam ja doselila... samo kad se sjetim prvog većeg snijega...na faksu na predavanjima su izostali svi studenti iz afrike ..... i ja
Gost- Gost
kišna glista je napisao/la:pizda je napisao/la:
je, al zato je sve to nadoknađeno kad sam ja doselila... samo kad se sjetim prvog većeg snijega...na faksu na predavanjima su izostali svi studenti iz afrike ..... i ja
sve su to indijanci...
pizda- Murderator
- Broj postova : 33630
pizda je napisao/la:kišna glista je napisao/la:pizda je napisao/la:
sve su to indijanci...
pa ja, dok su se zlovenci grudali mi smo bubnjali tam tam na toplom a dugo su za mene studenti iz arapskih zemalja mislili da sam njihova pa mi se obraćali na arapskom i čudili koji je to telac poslo ženu na edukaciju
Gost- Gost
pizda je napisao/la:Alhambra je napisao/la:kišna glista je napisao/la:Alhambra je napisao/la:
i opet se moram složiti s tobom....treba opasti još jedna prava tura snijega, ondak može i proljeće
dabogda jezik pregrizle obje... taman čitam na fejsu kod nekih poznanika da je i na krku negdje počeo padati
eto vidiš....ipak ide po redu
mislim da bi Alhambra danas mogla doc na svoje, a i Glistu bi moglo zamest. Rijeka je specificna, Lasta je u neboderu i kod nje pada snijeg. Ja sam u prizemnici i kod mene ga nema...
je, priznajem, padao je. tanak i lak nekih desetak minuta zabijelio je zrak.
ništa spektakularno. ali okolica je navodno bijela ....
Gost- Gost
Nekako s proljeca uvijek meni doluta
Neka ceznja tama, tiha mudrost davna
Spustam ja stare kofere na perone sudbine
To je miris zrelih godina
Moj kaput bas je tezak, najdraza
.......................................
Gost- Gost
Desanka Maksimović
Proljetna pjesma
Osećam večeras, dok posmatram laste
i pupoljke rane,
kako srce moje polagano raste
k'o vidik u lepe, nasmejane dane;
kako s mladim biljem postaje sve veće
i lako k'o krilo,
i kako mu celo jedno nebo sreće
i pakao bola ne bi dosta bilo;
kako čezne za svim što bi život mog'o
lepog da mu dade,
i da mu ničega ne bi bilo mnogo:
tako su velike čežnje mu i nade.
Osećam da do sad sve je bilo šala
moga srca vrela;
da još nikom nisam ljubav svoju dala
koliku bih mogla i koliku htela;
da ima u meni cela nežna plima
reči nerečeni',
da bih srce mogla poklanjati svima
i da opet mnogo ostane ga meni.
narcisi ...pravo su poliepi ...i živo žuti, obojani, proljetni ....mmmmm
orion- Broj postova : 5983
orion je napisao/la:prvo i još prvije ...hoću proljeće
aaa, leptirići..baš ih volem... još mi je živo u sjećanju kad su mi curke lani nakupile gusjenica pa imala malu partizansku eskadrilu na svom prozoru ... pisala sam o tome na forumu taj dan dok su se leptirići počeli izvlačiti iz kukuljica al nisam nikad stavljala slikice pa evo da nadoknadim sa jednom starom reportažom on d plejs of d fejs sa leptirićima, pravo proljetna :
ovako je počelo kad su leptirići počeli izlaziti iz svojih kukuljica
prvi koji je došao do ruba staklenke i počeo širiti krila da ih posuši ... ovi ostali su strpljivo čekali da dođu na red
ful su pitomi kad se tek "rode"... slijeću na ruke bez problema i uopće se ne boje
sa ovim sam imala problema...taj pak nikako nije htio odletiti
Gost- Gost
baš su lijepi....ja sam tek nedavno skužila kako volim lepitire i kako redovito slijeću na mene.....onako spontano....mora da im sličim na cvijetak
Lena- Broj postova : 8945
Lokacija : All those moments will be lost in time, like tears in rain....
Lena je napisao/la:baš su lijepi....ja sam tek nedavno skužila kako volim lepitire i kako redovito slijeću na mene.....onako spontano....mora da im sličim na cvijetak
il to il nosiš neke vedre boja
sad kad krenu gusjenice nakupi ih u najobičniju malo veću staklenku, hrani lišćem i salatom i nek ti djeca uživaju gledati ovaj proljetni performans ... nešto predivno a tako nezahtjevno mogu si misliti šta su mi susjedi mislili ako su u to vrijeme gledali moj prozor a ono mi iz kuće izlijeće na desetine leptirova vjerojatno su mislili da su šišmiši u pitanju
Gost- Gost
fora....mogla bi da znaš....dala si mi ideju
Lena- Broj postova : 8945
Lokacija : All those moments will be lost in time, like tears in rain....
Lena je napisao/la:fora....mogla bi da znaš....dala si mi ideju
ajd probaj, neće ti bit žao... skroz nezahtjevni "kućni ljubimci" a i djeci nije žao kad ih pustiš da odlete a i super gledati kako se gusjenice odjednom umire po stjenkama staklenke i pretvore u kukuljice...samo dok su gusjenice obavezno preko otvora staklenke prevuci neku mrežicu il gazu ( il samo izbušiš onaj poklopac da imaju zraka ) da ne pobjegnu i onda moraš pratiti kad će leptirići izletiti da ne bi jadni širili krila u zatočeništvu..kad sam vidjela da su krenuli krilati, brzo sam ih stavila na prozorsdku policu i otklopila da mogu van ... i moraš paziti da su na mjestu gdje ima bar malo sunca jer love sunčeve zrake i okreću krila prema njima da se suše...nije baš neka oštra slika jer sam bila preuzbuđena dok sam slikala al ovako to nekako izgleda... super ih je gledati kako love najbolju poziciju da osuše krila ...a i kako nema nikakvog naguravanja...strpljivo čekaju red da stanu na sunce i sve jedan po jedan...to me baš fasciniralo
Gost- Gost
ludilo glisto .... možeš reći da si uzgojila leptiriće
[quote="orion"]ludilo glisto .... možeš reći da si uzgojila leptiriće [quote]
mogu, al ako ćemo iskreno, sami su se uzgojili... ja sam bila samo promatrač... al koje je to čudo prirode kad uživo gledaš da se ona gmizava troma gusjenica može pretvoriti u krilato stvorenje... i to u skučenom prostoru kao što je kukuljica... nevjerojatno
mogu, al ako ćemo iskreno, sami su se uzgojili... ja sam bila samo promatrač... al koje je to čudo prirode kad uživo gledaš da se ona gmizava troma gusjenica može pretvoriti u krilato stvorenje... i to u skučenom prostoru kao što je kukuljica... nevjerojatno
Gost- Gost
nazire se nada da će se proljeće uskoro ukazati. Mi još capkamo po snijegu, al danas je bilo sunca - konačno se ukazalo nakon dobrih mjesec dana ....
.
.
jučer je stvarno mirisalo na proljeće... s krova se snijeg spuštao u curku, na osunčanim područjima se već pokazuje trava, temperatura takva da jaknu više nosiš u ruci nego na leđima,,, čak je i jedan komarac nadobudno izmilio iz skrovišta i nakratko se poslužio mojim teritorijem
Gost- Gost
Stranica 4 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» proljece
» PROLJECE jE ...vrijeme vrboputza..priroda nas zajebava i uvlachi u svoje igre...ormoni rade..malo tko se more kontrolirati..Ruze pupaju,,ma sve pupa
» PROLJECE jE ...vrijeme vrboputza..priroda nas zajebava i uvlachi u svoje igre...ormoni rade..malo tko se more kontrolirati..Ruze pupaju,,ma sve pupa
Stranica 4 / 10.