The Woman Who Ate Fire
Stranica 2 / 7. • Share
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: The Woman Who Ate Fire
The winter solstice time is no longer celebrated as it once was, with the understanding that this is a period of descent and rest, of going within our homes, within ourselves and taking in all that we have been through, all that has passed in this full year which is coming to a close... like nature and the animal kingdom around us, this time of hibernation is so necessary for our tired limbs, our burdened minds.
Our modern culture teaches avoidance at a max at this time; alcohol, lights, shopping, overworking, over spending, comfort food and consumerism. And yet the natural tug to go inwards as nearly all creatures are doing is strong and the weather so bitter that people are left feeling that winter is hard, because for those of us without burning fires and big festive families, it can be lonely and isolating.
Whereas in actual fact winter is kind, she points us in her quiet soft way towards our inner self, towards this annual time of peace and reflection, embracing the darkness and forgiving, accepting and loving embracing goodbye the past year.
"Winter takes away the distractions, the buzz, and presents us with the perfect time to rest and withdraw into a womb like love, bringing fire & light to our hearth”.
.. and then, just around the corner the new year will begin again, and like a seed planted deep in the earth, we will all rise with renewed energy once again to dance in the sunlight.
Life is a gift - Happy winter to you all...
- poem by Brigit Anna McNeill
- art beautifully created by Jessica Boehman
Our modern culture teaches avoidance at a max at this time; alcohol, lights, shopping, overworking, over spending, comfort food and consumerism. And yet the natural tug to go inwards as nearly all creatures are doing is strong and the weather so bitter that people are left feeling that winter is hard, because for those of us without burning fires and big festive families, it can be lonely and isolating.
Whereas in actual fact winter is kind, she points us in her quiet soft way towards our inner self, towards this annual time of peace and reflection, embracing the darkness and forgiving, accepting and loving embracing goodbye the past year.
"Winter takes away the distractions, the buzz, and presents us with the perfect time to rest and withdraw into a womb like love, bringing fire & light to our hearth”.
.. and then, just around the corner the new year will begin again, and like a seed planted deep in the earth, we will all rise with renewed energy once again to dance in the sunlight.
Life is a gift - Happy winter to you all...
- poem by Brigit Anna McNeill
- art beautifully created by Jessica Boehman
whisperer- Broj postova : 740
Da, divan je.
A sad nesto drugqcije.
Narucila sam The most human human - What talking with computers teaches us about what it means to be alive.
Odavno je izasla. Jeste li je citali?
Zvuci zanimljivo obzirom da se sve vise i vise oslanjamo na modernu tehnologiju i drugaciji nacin komunikacije.
Zanima me kako se odvija Turingov test na osnovu kojeg se dobija informacija o most human computer i na kraju i o most human human.
A sad nesto drugqcije.
Narucila sam The most human human - What talking with computers teaches us about what it means to be alive.
Odavno je izasla. Jeste li je citali?
Zvuci zanimljivo obzirom da se sve vise i vise oslanjamo na modernu tehnologiju i drugaciji nacin komunikacije.
Zanima me kako se odvija Turingov test na osnovu kojeg se dobija informacija o most human computer i na kraju i o most human human.
Gost- Gost
It puzzles me when people cite LOTR as the standard of “simple” or “predictable” or “black and white” fantasy. Because in my copy, the hero fails. Frodo chooses the Ring, and it’s only Gollum’s own desperation for it that inadvertently saves the day. The fate of the world, this whole blood-soaked war, all the millennia-old machinations of elves and gods, comes down to two addicts squabbling over their Precious, and that is precisely and powerfully Tolkien’s point.
And then the hero goes home, and finds home a smoking desolation, his neighbors turned on one another, that secondary villain no one finished off having destroyed Frodo’s last oasis not even out of evil so much as spite, and then that villain dies pointlessly, and then his killer dies pointlessly. The hero is left not with a cathartic homecoming, the story come full circle in another party; he is left to pick up the pieces of what was and what shall never be again.
And it’s not enough. The hero cannot heal, and so departs for the fabled western shores in what remains a blunt and bracing metaphor for death (especially given his aged companions). When Sam tells his family, “Well, I’m back” at the very end, it is an earned triumph, but the very fact that someone making it back qualifies as a triumph tells you what kind of story this is: one that is too honest to allow its characters to claim a clean victory over entropy, let alone evil.
------
“I can’t recall the taste of food, nor the sound of water, nor the touch of grass. I’m naked in the dark. There’s nothing – no veil between me and the wheel of fire. I can see him with my waking eyes.”
------
So where’s this silly shallow hippie fever-dream I’ve heard so much about? It sounds like a much lesser story than the one that actually exists.
(via poorquentyn)
Gost- Gost
"Kad god se susrećemo s nekim prilikama koje ne možemo promijeniti, još uvijek nam je dana mogućnost da promijenimo svoj stav prema tim prilikama - svoj stav i sebe same, tako što dozrijevamo i rastemo, nadrastamo sami sebe. "
Viktor A. Frankl
Bog kojeg nismo svjesni
Viktor A. Frankl
Bog kojeg nismo svjesni
Ha? Je to Be-Be?whisperer je napisao/la:Odlazak najljepše... *
Neda ...besposlenpop je napisao/la:Ha? Je to Be-Be?whisperer je napisao/la:Odlazak najljepše... *
maledetta primavera- Broj postova : 1678
Aaaaa ...maledetta primavera je napisao/la:Neda ...besposlenpop je napisao/la:Ha? Je to Be-Be?whisperer je napisao/la:Odlazak najljepše... *
Zajebala me ta cedulja prek usta.
whisperer je napisao/la:Odlazak najljepše... *
Da, bila je prelepa. Dobrodusna i senzibilna.
Pocivala u miru.
Gost- Gost
pizda- Murderator
- Broj postova : 33630
Da. Bila je najljepša Yu glumica. Počivala u miru.whisperer je napisao/la:Odlazak najljepše... *
They were involved in that awkward procedure of getting to unknow each other.
Gost- Gost
Šteta, zbog uspomena je šteta
Umorila sam se od objašnjavanja
Dan kada si odustao od mene ja sam ranjena
Šteta, i da sam ja bila grešna
Poput visibaba
Kao da sam bolu davala visinu
Voleo sam te
U naručiju tuge
Voleo sam te
I budan i u snu
Volela sam te
I uprkos tebi opet volela
iako mi je konopac bio na vratu
Ti nisi u stanju da razumeš ljubav
I da ruža gori, ne bi plakao mirno
Dok su moje suze tekle
Volela sam te
Ti, ratniče koji se boji osećanja
Kom li si izdajniku ljubav prodao/la
Svaki rat sam na mejdanu vodio/la
Voleo/la sam te
Šteta, zbog uspomena je šteta
Jedna rana, samoća
Dan kada si odustao od mene ja sam ranjena
Šteta, i da sam ja bila grešna
Poput leptira
Kao da sam vatri život dala
Voleo sam te
U naručiju tuge
Voleo sam te
I budan i u snu
Volela sam te
I uprkos tebi opet volela
iako mi je konopac bio na vratu
...
Kad moj dragi dođe na poljanu,
Čini mi se kako divlja…
Ruža dragi moj, ruža dragi moj,
Ruža dragi moj…
Kad ja vidim njegovo lice,
Izgubim govor…
Zanijemim dragi moj, zanijemim dragi moj,
Zanijemim dragi moj..
Oni koji se zaljube, izgube razum..
Besciljno lutaju, dragi moj,
Lutaju dragi moj, lutaju dragi…
Umorna sam od lutanja ispred njegove kuće
Kako bih ga ugledala…
Dragi moj, ugledala dragi moj,
Ugledala dragi…
Zaljubila sam se u tuđinu i pomislila
Da bi ona mogla biti moja,
Dragi moj, dragi moj,
Dragi moj..
U srce mi je zario nož,
Pomislila sam da je ruža ljubav..
Dragi moj, dragi moj, dragi moj…
U srce mi je zario nož,
Iskopajte mi dubok grob,
Treba biti uzak,,
Za jedno, dragi moj,
Jedno dragi moj, jedno dragi..
Želim šest cvjetova tulipana uz stopalo,
Krizanteme blizu glave…
Ako umrem, moj voljeni treba živjeti dalje,
Dragi moj, dragi moj, dragi …
Čini mi se kako divlja…
Ruža dragi moj…
Izgubim govor…
Zanijemim dragi ..
whisperer je napisao/la:
Čini mi se kako divlja…
Ruža dragi moj…
Izgubim govor…
Zanijemim dragi moj..
Umorna sam od lutanja ispred njegove kuće
Kako bih ga ugledala…
Dragi moj, ugledala dragi moj,
Ugledala dragi…
Zaljubila sam se u tuđinu i pomislila
Da bi ona mogla biti moja,
Dragi moj, dragi moj,
Dragi moj..
U srce mi je zario nož,
U srce mi je zario nož,
Iskopajte mi dubok grob,
Treba biti uzak,,
Za jedno, dragi moj,
Jedno dragi moj, jedno dragi..
Želim šest cvjetova tulipana uz stopalo,
Krizanteme blizu glave…
Čini mi se kako divlja…
Ruža dragi moj…
Izgubim govor…
Zanijemim dragi ..
u praksi ni izbliza ne postoji veza sa toliko ljubavi koliko je ima u pjesmama. Pjevamo o necem sto i ne znamo i tako stoljecima. Mozda saznamo kad se vratimo kuci, ako je imamo...
pizda- Murderator
u praksi ni izbliza ne postoji veza sa toliko ljubavi koliko je ima u pjesmama. Pjevamo o necem sto i ne znamo i tako stoljecima. Mozda saznamo kad se vratimo kuci, ako je imamo...
Upravo su romantične ljubavi bile inspiracija za mnoge poezije, književnost i glazbena djela. No, zvijezde su se posložile da se mi ljudi po mnogočemu razlikujemo... Osobe koje su uplašene, opterećene strahovima ili sumnjama, teško mogu dopustiti to izmijenjeno stanje svijesti koju izaziva ljubav. Kao i one koje su opterećeni realnošću i neprestanim analizama. Vjerujem da se tu radi o izmrcvarenim dušama. Eto.
__
*You will Never Be too much or risky for someone who can Truly see the Beautiful colours in Your Heart and Soul..
whisperer je napisao/la:
Upravo su romantične ljubavi bile inspiracija za mnoge poezije, književnost i glazbena djela. No, zvijezde su se posložile da se mi ljudi po mnogočemu razlikujemo... Osobe koje su uplašene, opterećene strahovima ili sumnjama, teško mogu dopustiti to izmijenjeno stanje svijesti koju izaziva ljubav. Kao i one koje su opterećeni realnošću i neprestanim analizama. Vjerujem da se tu radi o izmrcvarenim dušama. Eto.
__
*You will Never Be too much or risky for someone who can Truly see the Beautiful colours in Your Heart and Soul..
Prolaznost. Mozda je to ono sto progovara iz Pipike i sto ga cini nasim nevernim Tomom...
Neke ljubavi su tako jednostavne, lake. Sve se poklopi. Samo osecas, ne razmisljas.
Neke su vec komplikovane. „Sve mi govori protiv tebe, ali te i dalje volim i protiv svog razuma“, rece jedan meni drag knjizevni lik.
Is love dependent upon the situation?
A ponekad se iza lepih osecaja kriju manje lepe potrebe. I covek cesto ne bude niti svestan da drugom samo popunjava rupe nastale ko zna cime, a najcesce ranama iz prethodnih veza, pa se samozadovoljno smesi nesvestan da je samo alat i nista vise.
Ali divan je to osecaj...
Gost- Gost
Secam se, Pipika, kako si jednom napisao da si sve zene koje su prosle kroz tvoj zivot bar u jednom trenutku volio najvise na svetu...
To mi se svidelo.
Mozda je ljubav ponekad samo to. Par trenutaka neizmerne radosti.
„Ne, mi nikada nismo bili ljubavnici.
Nikada.
Samo smo se ponekad malo gledali.
Kada nas drugi nisu gledali.
I to je sve...
Oboje smo na lancicu nosili po polovinu davno polomljene tajne.
I nismo pokusavali da je sastavimo.
Ko zna zasto, ali ta je tajna lebdela nad desetogodisnjim okeanom proslog vremena kao ukleta ladja.
Ne, nismo mi nikada bili ljubavnici.
Nikada.“
To mi se svidelo.
„Ne, mi nikada nismo bili ljubavnici.
Nikada.
Samo smo se ponekad malo gledali.
Kada nas drugi nisu gledali.
I to je sve...
Oboje smo na lancicu nosili po polovinu davno polomljene tajne.
I nismo pokusavali da je sastavimo.
Ko zna zasto, ali ta je tajna lebdela nad desetogodisnjim okeanom proslog vremena kao ukleta ladja.
Ne, nismo mi nikada bili ljubavnici.
Nikada.“
Gost- Gost
Štase to Catica ispisala?!?Gost je napisao/la:Secam se, Pipika, kako si jednom napisao da si sve zene koje su prosle kroz tvoj zivot bar u jednom trenutku volio najvise na svetu...
Šta beše???
Gost je napisao/la:Secam se, Pipika, kako si jednom napisao da si sve zene koje su prosle kroz tvoj zivot bar u jednom trenutku volio najvise na svetu...
To mi se svidelo.
je, ne bas sve ali neke...
pizda- Murderator
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 2 / 7.