Život u doba Corone
Stranica 34 / 40. • Share
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: Život u doba Corone
Evo jedan za Esca:
SAD IMAMO PROBLEM I SA ZAŠTITOM OD KORONE: Hrvati se sve češće otruju dezinficijensom, hoće li se mijenjati preporuke?
Stotine tisuća ljudi opravdano je proteklih mjeseci u Hrvatskoj tražilo zaštitu od koronovirusa u dezinficijensima, ali nekima su ta sredstvima donijela i nevolje, a njihov broj je znatno veći nego u razdoblju prije pandemije, pokazuju preliminarni rezultati istraživanja.
Skupina istraživača sa zagrebačkih zdravstvenih i toksikoloških ustanova analizirala je pozive zaprimljene u hrvatskom Centru za kontrolu otrovanja koji su povezani sa simptomima otrovanja dezinficijensima i zapažanja objavila u netom izišlom časopisu Arhiv za higijenu rada i toksikologiju.
Slučajno su se otrovali
Broj slučajeva izloženosti dezinficijensima za površine udvostručio se 21 na 41 na slučaj u prvih šest mjeseci u 2020. u odnosu na 2019. godinu, a izloženost dezinficijensima za šake povećala oko devet puta, s pet na 46 slučajeva, kaže se.
Najčešći sastojci dezinficijensa uključeni u slučajeve otrovanja bili su hipoklorit/glutaraldehid, odnosno etanol/izopropilni alkohol. Izloženost dezinficijensima za površine zabilježena je najčešće u odraslih osoba, 56 posto, i to kao slučajno unošenje tih tvari u probavni sustav ili udisanjem u pluća.
Većinom su se pojavili tek blagi simptomi poput iritacija gastrointestinalnoga ili respiratornoga sustava, dok je teško otrovanje u obliku korozivne ozljede gastrointestinalnoga sustava zabilježeno samo u jednom slučaju, kaže se u istraživanju.
Izloženost dezinficijensima za šake zabilježena je najčešće kod predškolske djece, u 70 posto slučajeva, i to kao slučajna izloženost probavnog sustava s blagim simptomima. Autorice Željka Babić, Rajka Turk i Jelena Macan zaključuju da osnovne mjere prevencije toksičnih učinaka biocida trebaju biti uključene u epidemiološke preporuke za prevenciju COVID-19 infekcije.
SAD IMAMO PROBLEM I SA ZAŠTITOM OD KORONE: Hrvati se sve češće otruju dezinficijensom, hoće li se mijenjati preporuke?
Većinom su se pojavili tek blagi simptomi, dok je teško otrovanje zabilježeno samo u jednom slučaju
Stotine tisuća ljudi opravdano je proteklih mjeseci u Hrvatskoj tražilo zaštitu od koronovirusa u dezinficijensima, ali nekima su ta sredstvima donijela i nevolje, a njihov broj je znatno veći nego u razdoblju prije pandemije, pokazuju preliminarni rezultati istraživanja.
Skupina istraživača sa zagrebačkih zdravstvenih i toksikoloških ustanova analizirala je pozive zaprimljene u hrvatskom Centru za kontrolu otrovanja koji su povezani sa simptomima otrovanja dezinficijensima i zapažanja objavila u netom izišlom časopisu Arhiv za higijenu rada i toksikologiju.
Slučajno su se otrovali
Broj slučajeva izloženosti dezinficijensima za površine udvostručio se 21 na 41 na slučaj u prvih šest mjeseci u 2020. u odnosu na 2019. godinu, a izloženost dezinficijensima za šake povećala oko devet puta, s pet na 46 slučajeva, kaže se.
Najčešći sastojci dezinficijensa uključeni u slučajeve otrovanja bili su hipoklorit/glutaraldehid, odnosno etanol/izopropilni alkohol. Izloženost dezinficijensima za površine zabilježena je najčešće u odraslih osoba, 56 posto, i to kao slučajno unošenje tih tvari u probavni sustav ili udisanjem u pluća.
Većinom su se pojavili tek blagi simptomi poput iritacija gastrointestinalnoga ili respiratornoga sustava, dok je teško otrovanje u obliku korozivne ozljede gastrointestinalnoga sustava zabilježeno samo u jednom slučaju, kaže se u istraživanju.
Izloženost dezinficijensima za šake zabilježena je najčešće kod predškolske djece, u 70 posto slučajeva, i to kao slučajna izloženost probavnog sustava s blagim simptomima. Autorice Željka Babić, Rajka Turk i Jelena Macan zaključuju da osnovne mjere prevencije toksičnih učinaka biocida trebaju biti uključene u epidemiološke preporuke za prevenciju COVID-19 infekcije.
Dosad je preko milijun ljudi u svijetu umrlo od smrdljivog šupačkog virusa. Skoro svaki od njih je imao bar nekoliko ljudi kojima fali, kojima je na bilo koji način utjecao na život. U isto vrijeme imaš gomilu bezvrijednih morona kojima je problem stavit jebenu masku. Ogroman problem s evolucijom je njezina sporost. Većina od navedenih morona će imat mladunčad od kojih je teško očekivat veću inteligenciju od roditelja koji nisu smjeli doć u priliku stvarat okot...
baldrick- Broj postova : 112
okotu ,,,baldrick je napisao/la:Dosad je preko miljardu ljudi u sviitu umrlo od smrdljivog šupačkog socijalizma. Skoro svaki od njih je imao bar nekoliko ljudi kojima fali, kojima je na bilo koji način utjecao na život. U isto vrijeme imaš gomilu bezvrijednih morona kojima je problem shvatit jebeni rasizam. Ogroman problem s evolucijom je njezina sporost. Većina od navedenih morona će imat mladunčad od kojih je teško očekivat veću inteligenciju od roditelja koji nisu smjeli doć u priliku stvarat okot...
morbidni soci rasista čuči u gnjidi
i ne zovi šupačkim kineski virus koji je produkt predanih socijalista , kakav si sam
DRUŽE soci RASISTO
ZA SMRT
pr0ba- Broj postova : 25
besposlenpop- Broj postova : 5773
S njima treba komunicirati kratkim i jednostavnim porukama: Put the f***ing mask on, moron!baldrick je napisao/la:Dosad je preko milijun ljudi u svijetu umrlo od smrdljivog šupačkog virusa. Skoro svaki od njih je imao bar nekoliko ljudi kojima fali, kojima je na bilo koji način utjecao na život. U isto vrijeme imaš gomilu bezvrijednih morona kojima je problem stavit jebenu masku. Ogroman problem s evolucijom je njezina sporost. Većina od navedenih morona će imat mladunčad od kojih je teško očekivat veću inteligenciju od roditelja koji nisu smjeli doć u priliku stvarat okot...
Gost- Gost
A vidi njih...Dudette je napisao/la:
Bila sam na jednoj izvrsnoj cijelonocnoj svirci brace Ruzic. Zabavila sam se nezaboravno.
maledetta primavera- Broj postova : 1678
maledetta primavera je napisao/la:Bila sam na jednoj izvrsnoj cijelonocnoj svirci brace Ruzic. Zabavila sam se nezaboravno.
team building...
pizda- Murderator
- Broj postova : 33630
Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Pa još uvijek bolje nego Indija..
whisperer- Broj postova : 740
sad malo seri po inostranstvu...
pizda- Murderator
- Broj postova : 33630
Posalji nam cartolinu i weekly statistics. Mi cemo ti pruzati svesrdnu podrsku.baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Gost- Gost
Tamo se mršavi ...?baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Posalji mi kontejner choriza... ne moras s3 sikirat oko "valutacije"
Gost- Gost
whisperer je napisao/la:baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Pa još uvijek bolje nego Indija..
Ma ima i Indija svojih čari. Recimo, teško je brinut o coroni kad si okružen kolerom, gubom, kugom i indijskom hranom koja sadrži koleru, gubu, kugu i indijsku hranu...
pizda je napisao/la:baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
sad malo seri po inostranstvu...
Vidiš, nikad nisam razmišljao o tome di sam se sve po svijetu posro...
Dudette je napisao/la:Posalji nam cartolinu i weekly statistics. Mi cemo ti pruzati svesrdnu podrsku.baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Neću čitat statistiku. Uglavnom, pričao danas s kolegom koji je već tamo. Kaže da ne želi doma. Nikad.
E nije vel'ka maca je napisao/la:baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Posalji mi kontejner choriza... ne moras s3 sikirat oko "valutacije"
Jebote, chorizo sam u Emiratima tamanio brutalno, to je bilo najbliže kulenu osim kad je naš slavonac išao doma. Uglavnom, prva asocijacija na chorizo su mi Emirati...
Navodno više ljudi nastrada od bikova, nego od corone ...baldrick je napisao/la:Dudette je napisao/la:Posalji nam cartolinu i weekly statistics. Mi cemo ti pruzati svesrdnu podrsku.baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Neću čitat statistiku. Uglavnom, pričao danas s kolegom koji je već tamo. Kaže da ne želi doma. Nikad.
besposlenpop je napisao/la:Navodno više ljudi nastrada od bikova, nego od corone ...baldrick je napisao/la:Dudette je napisao/la:Posalji nam cartolinu i weekly statistics. Mi cemo ti pruzati svesrdnu podrsku.baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Od živih bikova ili steakova?
Ako je s BalCannes, razumijem zasto se nikad ne zeli vratiti doma...baldrick je napisao/la:Dudette je napisao/la:Posalji nam cartolinu i weekly statistics. Mi cemo ti pruzati svesrdnu podrsku.baldrick je napisao/la:Nek sam ja srao, sad moram u Španjolsku...
Gost- Gost
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Similar topics
» Život u doba Corone
» novo doba
» novo doba
» Voljeti zivot...
» teta loluzia vodi bogat virtualni zivot....
» novo doba
» novo doba
» Voljeti zivot...
» teta loluzia vodi bogat virtualni zivot....
Stranica 34 / 40.