kultniX
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Život u doba Corone

Stranica 18 / 40. Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Next

Go down

Život u doba Corone - Page 18 Empty Re: Život u doba Corone

Postaj  blitwa 02.05.20 17:42

Meni osobno ova karantena je bila veliki blagoslov. Zahvalna sam na svemu što se dogodilo a još više na onom što se nije dogodilo, a dogodilo se nekim manje sretnim ljudima.

Zvučalo mi je prestrašno kad je krenula izolacija, panika što ne mogu do onih koji me trebaju, čiji mi zagrljaji nedostaju.... 
Osjećala sam se prilično bespomoćno i skučeno jer mi je sloboda kretanja (meni jedna od najbitnijih stavki) ograničena. Sve je odjednom stalo. 

A onda dan za danom otkrila sam neke stvari koje se čine tako običnim i nebitnim, a zapravo su sama suština onog osjećaja kojeg zovemo srećom. Otkrila sam što znači sigurnost kad je sve okolo nesigurno i nesigurnost bez obzira koliko je sve sigurno oko mene. Shvatila sam da je misao ono što ne poznaje granice i zabrane, da ljude koji su ti bitni možeš zagliti  i mislima, toplo i s puno ljubavi... i oni će to osjetiti. Da je ljubav nešto što jednostavno jeste, bez da treba objašnjenje ili pokriće svog postojanja... 

Svašta naučimo o sebi,  o najbližima s kojima provodimo (pre)malo vremena, o strahu, o prirodi koja je u stanju oporaviti se neviđenom brzinom, o ljudima općenito....  

I tako... 
Pade mi opet na pamet meni jako drag citat koji mi je u teškim trenucima bio poput mantre. 

Mi koji smo živjeli u koncentracijskim logorima sjećamo se zatvorenika koji su predano tješili druge dajući im i posljednju koricu kruha. Možda je takvih ljudi bilo malo, ali oni su čvrst dokaz da se čovjeku može oduzeti baš sve osim njegove posljednje slobode - slobode da sam odluči kako će se ponašati u svakoj situaciji ma kako ona bila bezizgledna, sloboda da sam odluči kojim će putem krenuti 

Viktor E. Frankl

blitwa

Broj postova : 1032

[Vrh] Go down

Postaj  Cat_ 04.05.20 9:52

Poslednjih par dana, od kada su delimicno ukinute neke od mera zastite, je u gradu Becu zabelezen blagi porast novoobolelih. Malo se plasim novog talasa i svega onog sto bi ga (iznova) pratilo.
Sve ovo sa virusom sam dozivela ozbiljno, ne verujem u teorije zavere, imam poverenja u drzavu u kojoj zivim.
Moguce da tako ne bih razmisljala da sam ostala u Srbiji. Kada imas negativan stav prema vladi i ljudima koji drzavu vode onda je to vrlo plodno tlo za nicanje mnogih nerealnih strahova.

Ova pandemija me je kao i vecinu ljudi zatekla i naterala na razmisljanje. Sve se u trenutku pretumbalo, a ono sto se godinama podrazumevalo je odjednom stavljeno pod znak pitanja. Razgovori i zagrljaji sa dragim ljudima, putovanja, finansijska sigurnost, celokupna buducnost. Neki su ljudi smeksali, neki gotovo pobesneli. Svako je pokusao da sam ovom pricom izadje na kraj onako kako najbolje zna.

Da li je sve ovo u tolikoj meri uticalo na vas da ste zivot iz korena promenili ili da li bar razmisljate i radite na tome?
Cat_
Cat_

Broj postova : 865

[Vrh] Go down

Postaj  Cat_ 04.05.20 9:59

Prvi dani karantina, period straha i neizvesnosti, ulica pusta, a grad nesvakidasnje tih...a onda veseli zvuci violine. Crvenokosi decak, ne stariji od 16-17 godina, stajao je na sred nase ulice i svirao. Ljudi na prozorima, mnogi sa suzama u ocima i veliki aplauz na kraju i „Hvala“ i „Sve najbolje.“
Toliko sam bila uzbudjena, raznezena, plakala sam kao i mnogi, da sam bila u stanju da samo delic svega uhvatim mobitelom.
Kako su to cudni dani bili...

https://www.speakpipe.com/voice-recorder/msg/cim4zmpnocm9573m
Cat_
Cat_

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 04.05.20 10:00

Ne razmišljam i ne radim.

Život u doba Corone - Page 18 12047324

Broj postova : 5773

[Vrh] Go down

Postaj  blitwa 04.05.20 14:36

Cat_ je napisao/la:Prvi dani karantina, period straha i neizvesnosti, ulica pusta, a grad nesvakidasnje tih...a onda veseli zvuci violine. Crvenokosi decak, ne stariji od 16-17 godina, stajao je na sred nase ulice i svirao. Ljudi na prozorima, mnogi sa suzama u ocima i veliki aplauz na kraju i „Hvala“ i „Sve najbolje.“
Toliko sam bila uzbudjena, raznezena, plakala sam kao i mnogi, da sam bila u stanju da samo delic svega uhvatim mobitelom.
Kako su to cudni dani bili...

https://www.speakpipe.com/voice-recorder/msg/cim4zmpnocm9573m
Život u doba Corone - Page 18 684758713

Tako je i nas u prvim danima iz zgrade preko puta sa 4 kata zabavljao neki dobričina koji zna svirati na klaviru. Bilo je tu i falš nota, ali smo svi odreda bili zahvalni na tih pola sata koliko nam je svaki dan poklonio. Ovo je novo naselje i vjerojatno bi prošlle godine prije no što bi naučili nešto o svojim susjedima. Sad se svi pozdravljamo i mašemo si kad smo u vrtovima i na balkonima. 

Inače Kato, bio bi red da kafenišemo u Yugi prije drugog vala.  Život u doba Corone - Page 18 1523192931

blitwa

[Vrh] Go down

Postaj  Cat_ 04.05.20 14:40

Divno... Život u doba Corone - Page 18 684758713

Inace, samo da naglasim da neki ne citaju poruke na WhatsApp, poslate pre nekoliko sati, a ticu se kafe!!! Život u doba Corone - Page 18 3601362807
Cat_
Cat_

[Vrh] Go down

Postaj  blitwa 04.05.20 14:45

Cat_ je napisao/la:Divno... Život u doba Corone - Page 18 684758713

Inace, samo da naglasim da neki ne citaju poruke na WhatsApp, poslate pre nekoliko sati, a ticu se kafe!!! Život u doba Corone - Page 18 3601362807
Život u doba Corone - Page 18 1724307051
Bila sam u važnoj višesatnoj online vezi. Sorry  Život u doba Corone - Page 18 2634474203

Sad vidim...  Život u doba Corone - Page 18 11484130

blitwa

[Vrh] Go down

Postaj  pizda 04.05.20 16:06

jos uvijek ne rade kafici, pa sta nisu rekli da se moze? Ili su postavili takve uvjete da se ljudima jednostavno ne isplati...
Dosta zivlje ali se vec predvecer sve svede na par prolaznika. Kiosci i benzinske pumpe drze ritam zivota...
pizda
pizda
Murderator

Broj postova : 33630

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 04.05.20 16:54

Cat_ je napisao/la:Divno... Život u doba Corone - Page 18 684758713

Pošalji sve sočne detalje.  Život u doba Corone - Page 18 270804909

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 04.05.20 16:56

pizda je napisao/la:jos uvijek ne rade kafici, pa sta nisu rekli da se moze? Ili su postavili takve uvjete da se ljudima jednostavno ne isplati...
Dosta zivlje ali se vec predvecer sve svede na par prolaznika. Kiosci i benzinske pumpe drze ritam zivota...
Mislim da od sljedećeg ponedeljka.
Sad možeš na brijanje, šišanje, pranje dlaka, trajnu ondulaciu, depilaciu ...

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 04.05.20 19:26

Život u doba Corone - Page 18 Img-2016

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 05.05.20 21:34

Kako je Vijetnam s 95 milijuna stanovnika uspio doći do toga da nemaju umrlih od korone

Krenuli su s mjerama vrlo rano

Život u doba Corone - Page 18 Profimedia-0512529407-840x530

Kao zemlja koja nema niti jedan smrtni slučaj, a broj zaraženih koronavirusom kreće se u nekoliko stotina, Vijetnam je dobio pohvale Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i može služiti kao primjer države koja je uspjela obuzdati pandemiju.
Iako graniči s Kinom, Vijetnam je ranim i odlučnim mjerama poput raširenog testiranja i stroge karantene te društvenim jedinstvom zasad izbjegao situaciju u kakvu je koronavirus doveo Europu i Sjedinjene Države.

Broj zaraženih u Vijetnamu prema brojaču sveučilišta Johns Hopkins je 262, u zemlji koja broji više od 95 milijuna stanovnika. Službena statistika pokazuje kako je u Vijetnamu u karanteni ili izolaciji trenutno 75 tisuća ljudi. Država je zasad provela više od 121 tisuća testova.

KLJUČNO JE RANO DJELOVANJE

U toj komunističkoj zemlji na jugoistoku Azije zasad nema preminulih od covida-19, a stopa zaraze značajno je niža nego u razvijenijoj Južnoj Koreji, Singapuru ili čak Tajvanu – državama koje su hvaljene zbog svog odgovora na krizu.

Kidong Park, predstavnik WHO-a za Vijetnam, vjeruje kako je za njegov uspjeh ključno bilo rano djelovanje. „Vijetnam je na pandemiju odgovorio rano i proaktivno. Njihova prva vježba procjene rizika dogodila se početkom siječnja, nedugo nakon što su prijavljeni prvi slučajevi u Kini“, ističe Park.

Država je brzo uspostavila Nacionalni upravljački odbor za prevenciju i kontrolu covida-19 pod koje je brzo implementiralo nacionalni plan odgovora na krizu, dodaje Park.

OPĆA PROLJETNA OFENZIVA

Iako ima mali broj potvrđenih slučajeva, i Vijetnam je 1. travnja stavio cijelu državu u karantenu, puno brže i odlučnije nego Velika Britanija i Italija koje su to učinile tek kad im se broj zaraženih počeo mjeriti u tisućama. Vlade u svijetu uvode karantene da bi se bolje nosile s postojećim epidemijama. Vijetnam je to učinio kako bi spriječio nacionalnu krizu koja se može izbjeći.

Velik dio vijetnamskog uspjeha može se pripisati njegovom društvenom jedinstvu. Glavni tajnik vijetnamske Komunističke partije Nguyen Xuan Phuc nedavno je borbu protiv zaraze proglasio „proljetnom općom ofenzivom 2020.“, što je namjerna referenca na ključnu „Tet ofenzivu“ iz 1968. koju je Viet Kong pokrenuo tijekom Vijetnamskog rata.

[Vrh] Go down

Postaj  pizda 05.05.20 21:48

dosta ljudi po vani, maske hvala bogu niko ne nosi, kafici se sredjuju, namjestaju terase u ocekivanju ponedjeljka. Vidi se da je ljudima dopizdilo i vec sad se stjece dojam ko da jebenog Covida nikad nije ni bilo. U apoteku se moze bez pokazivanja zdravstvene iskaznice, ducani rade, parkiran kruzer na Molo longu i valjda je to konacno pocetak normalnog zivota...
pizda
pizda
Murderator

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 07.05.20 12:41

Život u doba Corone - Page 18 Kako-se-covid-19-c5a1irijo-po-bolmici

[Vrh] Go down

Postaj  urbanstyle 07.05.20 16:40

meni je karantena bila kao melem na ovu moju dobru dušu  Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Istina utekla sam u zadnji čas jer mi je kuća u drugoj županiji ,najveći stres mi je bio kada sam morala u trgovinu i prvi puta u životu sam kupila brašno od 5 kg..ma užasss ..o toalet papiru neću uopće ništa pisati ,to je bilo prestrašno ,ali eto preživjeh i to 

Kako sam inače asocijalna  Život u doba Corone - Page 18 3111943984 ovo mi je bio još dodatni motiv da se upoznam i posložim a da mi pri tome nitko ne smeta ,otkrila sam da sam baš jedna dobra osoba i da se volim jaaakkkoo ma najjjjače Život u doba Corone - Page 18 3601362807 .

S druge strane ,shvatila sam da u dućan ne trebaš ići svaki dan -mislimm to mi je stvarno otkriće ,u mjesec i pol dana otišla sam 2 puta u veću nabavku,ne pretjeranu..i 1 puta u mesara koji mi je umjesto 1,234 kn naplatio 234,00 kn ..zayeba se ,očito mu tipka 1 nije radila Život u doba Corone - Page 18 3111943984 Život u doba Corone - Page 18 3111943984 Život u doba Corone - Page 18 3111943984

Ozarilo mu se lice kada sam ga nazvala i rekla mu to... Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Posadila sam blitvu,špinat,kapulicu i svašta nešto..i gledala kako to raste,prvi puta sam bila u kući bez prekida mjesec i pol dana i stvarno uživala ,turizma ove godine neće biti i nije mi žao.

Da ne mislite da nije bilo kakvih s****...je  bilo je...moja madona je pozitiva na covid,ali je stabilna ,bez fibre ,orijentirana(???) i na svojoj terapiji(tako svaki dan telefonski dobijem izvještaj od doktora) i naravno na ovo orijentirana se nasmijem jer sve je- samo nije orijentirana  Život u doba Corone - Page 18 3114667799

Broj postova : 192

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 07.05.20 18:16

urbanstyle je napisao/la:meni je karantena bila kao melem na ovu moju dobru dušu  Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Istina utekla sam u zadnji čas jer mi je kuća u drugoj županiji ,najveći stres mi je bio kada sam morala u trgovinu i prvi puta u životu sam kupila brašno od 5 kg..ma užasss ..o toalet papiru neću uopće ništa pisati ,to je bilo prestrašno ,ali eto preživjeh i to 

Kako sam inače asocijalna  Život u doba Corone - Page 18 3111943984 ovo mi je bio još dodatni motiv da se upoznam i posložim a da mi pri tome nitko ne smeta ,otkrila sam da sam baš jedna dobra osoba i da se volim jaaakkkoo ma najjjjače Život u doba Corone - Page 18 3601362807 .

S druge strane ,shvatila sam da u dućan ne trebaš ići svaki dan -mislimm to mi je stvarno otkriće ,u mjesec i pol dana otišla sam 2 puta u veću nabavku,ne pretjeranu..i 1 puta u mesara koji mi je umjesto 1,234 kn naplatio 234,00 kn ..zayeba se ,očito mu tipka 1 nije radila Život u doba Corone - Page 18 3111943984 Život u doba Corone - Page 18 3111943984 Život u doba Corone - Page 18 3111943984

Ozarilo mu se lice kada sam ga nazvala i rekla mu to... Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Posadila sam blitvu,špinat,kapulicu i svašta nešto..i gledala kako to raste,prvi puta sam bila u kući bez prekida mjesec i pol dana i stvarno uživala ,turizma ove godine neće biti i nije mi žao.

Da ne mislite da nije bilo kakvih s****...je  bilo je...moja madona je pozitiva na covid,ali je stabilna ,bez fibre ,orijentirana(???) i na svojoj terapiji(tako svaki dan telefonski dobijem izvještaj od doktora) i naravno na ovo orijentirana se nasmijem jer sve je- samo nije orijentirana  Život u doba Corone - Page 18 3114667799
Biće mesar našo bika Jerryja?  Život u doba Corone - Page 18 3679994209

[Vrh] Go down

Postaj  pizda 07.05.20 23:36

urbanstyle je napisao/la:

madona je neunistiva, mogu joj Covidi puvati Život u doba Corone - Page 18 684758713
pizda
pizda
Murderator

[Vrh] Go down

Postaj  pizda 07.05.20 23:37

kad smo kod neunistivosti...Život u doba Corone - Page 18 684758713
Život u doba Corone - Page 18 Kim
pizda
pizda
Murderator

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 08.05.20 2:56

Život u doba Corone - Page 18 Img-2018

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 08.05.20 5:48

Bok urbice Život u doba Corone - Page 18 727654710

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  Lena 08.05.20 9:51

Pozdrav Urban.... Život u doba Corone - Page 18 684758713
idem radit šta....javim se od doma...marenda gotova
Lena
Lena

Broj postova : 8945
Lokacija : All those moments will be lost in time, like tears in rain....

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 08.05.20 20:34

pizda je napisao/la:dosta ljudi po vani, maske hvala bogu niko ne nosi, kafici se sredjuju, namjestaju terase u ocekivanju ponedjeljka. Vidi se da je ljudima dopizdilo i vec sad se stjece dojam ko da jebenog Covida nikad nije ni bilo. U apoteku se moze bez pokazivanja zdravstvene iskaznice, ducani rade, parkiran kruzer na Molo longu i valjda je to konacno pocetak normalnog zivota...
e, pa bome...stvarno ga je svima dosta
kaže Joža Manolić da ćemo se za 20 godina svi skupa tom covidu smijati Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 09.05.20 6:43

urbanstyle je napisao/la:meni je karantena bila kao melem na ovu moju dobru dušu  Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Volim ovu tvoju profilnu još od net.hra.  Život u doba Corone - Page 18 3890829408

Da, da, ovaj covid pritvor je otkrio neku novu dimenziju i satra stare navike...

Tko je madona  Život u doba Corone - Page 18 684758713

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 09.05.20 6:44

Alhambra je napisao/la:
pizda je napisao/la:dosta ljudi po vani, maske hvala bogu niko ne nosi, kafici se sredjuju, namjestaju terase u ocekivanju ponedjeljka. Vidi se da je ljudima dopizdilo i vec sad se stjece dojam ko da jebenog Covida nikad nije ni bilo. U apoteku se moze bez pokazivanja zdravstvene iskaznice, ducani rade, parkiran kruzer na Molo longu i valjda je to konacno pocetak normalnog zivota...
e, pa bome...stvarno ga je svima dosta
kaže Joža Manolić da ćemo se za 20 godina svi skupa tom covidu smijati Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Mislim da ćemo se više smijati načinu hendlanja viroze i da će nas mladi čudno gledati kad im to budemo pričali  Život u doba Corone - Page 18 1523192931

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  Lena 10.05.20 9:10

Cat_ je napisao/la:@Kako ste ti i Tonci podneli sve ovo?

Da, to sa pomoci da radnici ne bi bili otpusteni postoji i ovde, sto je naravno skroz ok i fer, ali je bacilo citavu drzavu u jos vece dugove. Pre par dana je receno da ce gradu Becu trebati 7 godina da se ekonomski oporavi.
A vidi o kakvom kratkom periodu pauze se radi.
U Srbiji takvo nesto naravno uopste neces cuti. To se sve krije. Jos ce ti Shizoje ponizavajuce obecati za svakog po 100€, kuca casti, nije beg cicija, ima se - moze se, Trump da jede govna.
Nemam reci za budalastine koje iz njegovih usta izlazi. Zajedno sa onim potpuno sumanutim dr. Nestorovicem i pricom o „Najsmesnijem virusu sa Facebooka“, a onda potpuni preokret i policijski cas i penzioneri koji samo jednom nedeljno smeju ici u kupovinu i to u periodu izmedju 4 i 7 u jutro.
A snalazimo se....kako sam napisala roditelji su na selu i stvarno se drze izolacije, nemaju kontakata skoro sa nikim...
A mi sa djecom hendlamo sve to....oni sebi dio dovrse ili jedu nesto ranije, pa sa nama rucak posteniji kad se mi vratimo...
Mi smo stalno isli na posao, nije bilo mogucnosti raditi od doma...takav nam je posao....

A skola ce doci kraju, jedva cekam jer neki ucitelji su prilicno bezobrazni, nisu svi takvi....ali doci ce to kraju....
Nekako je ovo sve skupa neprofesionalno jer nije ujednacena tezina predmeta i zadataka da bude bar relativno slicno kao da je i "prava " nastava, ali uredno nasi to odradjuju...vrijedni su....

Ovo zatvaranje svega i svacega ce tek za mjesec doci na punu naplatu, jos ce ljudi ostajati bez posla, nije ovo ni pocelo sta ce biti....
Ma sve zemlje ce bit u problemima, a ove nase balkanske u  duplim od zapada...
Ne znam, stvarno treba sacuvati zivce i preziviti sad iducu godinu, dvije, tri....
Kod nas su sad zabranili rad nedjeljom, ma lupaju svasta....ali vazno da ce se radit potencijalni koridori za turiste....nadaju se nekakvoj sezoni...ja mislim da nece biti ni 30% od normalne sezone....
A Hrvatska jako ovisi o tom novcu....teska vremena tek idu...

Nakon svega ovoga ja sam nekako dosla do misljenja da je zaista imunitete krda ispravan put....naravno prat ruke i pazit na higijenu treba uvijek ne tek sad....stariji mozda duplo vise paziti i to je to....
Osim toga yadnjih 4/5 godina vladaju neke vanredne viroze koje traju mjesec dva....kasalj ekstremno dugo traje....nisam sigurna da ovaj viruse ne vlada vec godinama....moguce i mutira malo, ali zivot ide dalje....

Zadnja promjena: Lena; 10.05.20 9:12; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : .)
Lena
Lena

Broj postova : 8945
Lokacija : All those moments will be lost in time, like tears in rain....

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 18 / 40. Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics