sta radite sad?
Stranica 15 / 40. • Share
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: sta radite sad?
Necu vas puno silovati strucnim nazivima i definicijama.
Tek malo.... to pomaze razvoju (eventualno ozivljavanju zamrlih) sivih celija.
ASCII - American Standard Code for Information Interchange
Pocetak toga je bio tamo negdje 1963, kao nastavak nekakve standardizacije americkog pisma i znakova.
Na racunalu je sve poslozeno po binarnom sistemu, to znaci nule i jedinice, u svim mogucim i nemogucim kombinacijama.
Kad su slova, znakovi, brojevi u pitanju, to je 7-binarni sistem (sad je dodana jos jedna jedinica ili nula, pa je sad pretezno 8-binarni sistem).
Ako netko zeli cackati, istrazivati, i ima klasicno racunalo, sa klasicnom tipkovnicom (moze i laptop, ali mora imati oddijeljen numericki dio na tipkovnici!!),
onda neka stisne (i cijelo vrijeme drzi stisnutu !!) tipku [ALT], i na numerickom dijelu neka otipka jedan broj.
Kad pusti [ALT] tipku, onda se pojavi jedan od znakova, koji su numerirani po ASCII-tablici.
Primjer:
[ALT] 168 - ¿
[ALT] 179 - Ñ
....
i tak´....
Tek malo.... to pomaze razvoju (eventualno ozivljavanju zamrlih) sivih celija.
ASCII - American Standard Code for Information Interchange
Pocetak toga je bio tamo negdje 1963, kao nastavak nekakve standardizacije americkog pisma i znakova.
Na racunalu je sve poslozeno po binarnom sistemu, to znaci nule i jedinice, u svim mogucim i nemogucim kombinacijama.
Kad su slova, znakovi, brojevi u pitanju, to je 7-binarni sistem (sad je dodana jos jedna jedinica ili nula, pa je sad pretezno 8-binarni sistem).
Ako netko zeli cackati, istrazivati, i ima klasicno racunalo, sa klasicnom tipkovnicom (moze i laptop, ali mora imati oddijeljen numericki dio na tipkovnici!!),
onda neka stisne (i cijelo vrijeme drzi stisnutu !!) tipku [ALT], i na numerickom dijelu neka otipka jedan broj.
Kad pusti [ALT] tipku, onda se pojavi jedan od znakova, koji su numerirani po ASCII-tablici.
Primjer:
[ALT] 168 - ¿
[ALT] 179 - Ñ
....
i tak´....
RobinUd- Broj postova : 852
urbanstyle- Broj postova : 192
whisperer- Broj postova : 740
Nije to pravo, to je samo n sa naglaskom, a ne tildom.urbanstyle je napisao/la:ń ti iruda
To! urby zna!urbanstyle je napisao/la:ń ti iruda
"In Yoruba, it is used to connect a pronoun to a verb. For example, when using the pronoun I and the verb to eat, it would be, mo ń jeun. It is pronounced with a distinct un sound."
Ń
Gost- Gost
U OS-u koji koristim jako je jednostavno. Drzim tipku-slovo dok mi se ne pokazu sve dijakriticke, umlaut ili druge opcije, ako ih ima. Potom kliknem na ono sto mi treba.
à á â ä æ ã å ā
è é ê ë ē ė ę
In t'ko naprej...
à á â ä æ ã å ā
è é ê ë ē ė ę
In t'ko naprej...
Gost- Gost
Evo i smajlici rade. Za njih trebam otvoriti Emojis & Symbols ispod jednog od main menus. Sehr einfach.
Gost- Gost
to je to. ovo je prelijepo. nema more nigdje tako divnu pjesmu kao kod nas
sarita- Broj postova : 917
ti bokca. ne pamtim kad se ovako dobro nasmijah. svaka cast na humoruurbanstyle je napisao/la:ń ti iruda
sarita- Broj postova : 917
besposlenpop- Broj postova : 5769
Sladoled se ne jede.besposlenpop je napisao/la:Niš pametno, al mi se sad jede sladoled ...
Sladoled se liže.
RobinUd- Broj postova : 852
Ja više volim onaj koji je jestiv.RobinUd je napisao/la:Sladoled se ne jede.besposlenpop je napisao/la:Niš pametno, al mi se sad jede sladoled ...
Sladoled se liže.
Aaah...
Prekrasna fotka. I zvuci! Valjanje, sustanje i buckanje talasa.
Hvala.
Cat_- Broj postova : 865
Aaah, kako super.
Hvala.
Kako dobra plava boja.
I mirno more i pticice.
Hvala.
Kako dobra plava boja.
I mirno more i pticice.
Nitko mi ne zna dignit tlak ko ovaj Djokovic..Ljudi skoro sam razbio ekran flashom vina ali mi bi zao reko jebo te pa nesh valjda prosut to blago staro 15 god..Dobro je u zivotu uvijek razmisliti pa tek onda neshto uchiniti..vino je tamo gdje mu je bog namijenijo gdje treba biti..sad se shiri po tijelu kao najljepsha glazba...Idem hodat da ushtimam zifce//
Gost- Gost
Prva slika je prije 3 dana u Moscenickoj Dragi. Vecer.Cat_ je napisao/la:Aaah, kako super.
Hvala.
Kako dobra plava boja.
I mirno more i pticice.
Druga slika je Kostrena, 2. Kolovoza.
To su gnjurci
maledetta primavera- Broj postova : 1678
zingaro je napisao/la:Nitko mi ne zna dignit tlak ko ovaj Djokovic..Ljudi skoro sam razbio ekran flashom vina ali mi bi zao reko jebo te pa nesh valjda prosut to blago staro 15 god..Dobro je u zivotu uvijek razmisliti pa tek onda neshto uchiniti..vino je tamo gdje mu je bog namijenijo gdje treba biti..sad se shiri po tijelu kao najljepsha glazba...Idem hodat da ushtimam zifce//
Petak je... A meni se samo islo kuci.
Nisam mogla zamisliti da idem u ovaj ili onaj lokal i piti u drustvu.
A volim dobro vino inace.
Ne ide mi nis ....
Pase mi samoca ....
maledetta primavera- Broj postova : 1678
maledetta primavera je napisao/la:
Prva slika je prije 3 dana u Moscenickoj Dragi. Vecer.
To su gnjurci
Jos je letnje vreme?
Ovde je malo pala temperatura. Tj. u toku noci se vise ne preznajamo. Mogu lepo spavati.
Veceras smo dosli do nase kucice. Ovde mi za vecernju setnju vec treba jakna, a za spavanje jorgancic...
Danas sam spontano naucila par javnih licnosti i sivu boju... moj problem sa opcenito ucenjem u zivotu je sto mi je beeeeeeeskrajno dosadno studiranje/proucavanje/istrazivanje... uvijek, uvijek, uuuuuvijek zagrebem tek toliko da uberem shemu... minimum minimuma, wikipedija i to cesto nit ne otvaram link nego sta uberem iz ona dva reda ispod trazenog pojma... ali ne zato sto sam lijena nego zato sto je meni interesantno probit shemu/zagonetku/naci kljuc...
Npr. Da ucim plesti, splela bi prva dva reda cisto da vidim da ja to mogu odnosno znam... nikada ne bih isplela cijeli sal... cemu? Ionako, ono sto je bilo zanimljivo je provaljeno, ovo dalje vise nije izazov... a propos danasnjeg znanstvenog ulova s pocetka... zamorno je i dosadno...
Npr. Da ucim plesti, splela bi prva dva reda cisto da vidim da ja to mogu odnosno znam... nikada ne bih isplela cijeli sal... cemu? Ionako, ono sto je bilo zanimljivo je provaljeno, ovo dalje vise nije izazov... a propos danasnjeg znanstvenog ulova s pocetka... zamorno je i dosadno...
Gost- Gost
Ovdie samo treba paziti da se clima ne spusti ispod 24 pa se može spavati.Cat_ je napisao/la:maledetta primavera je napisao/la:
Prva slika je prije 3 dana u Moscenickoj Dragi. Vecer.
To su gnjurci
Jos je letnje vreme?
Ovde je malo pala temperatura. Tj. u toku noci se vise ne preznajamo. Mogu lepo spavati.
Veceras smo dosli do nase kucice. Ovde mi za vecernju setnju vec treba jakna, a za spavanje jorgancic...
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Stranica 15 / 40.