kultniX
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Život u doba Corone

Stranica 7 / 40. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Next

Go down

Život u doba Corone - Page 7 Empty Re: Život u doba Corone

Postaj  pizda 23.03.20 23:17

ducani rade samo do pet popodne. Dezinficiraju, daju brojeve, pustaju po dvoje pa kad neko izadje opet...
Bio u posti, svi vani cekaju i svi imaju maske osim mene. Dosao ja na red a lik na vratima mi kaze da moram imat masku. Ja kazem da ne moram jer nije tako sluzbeno naredjeno. Onda on kaze da zagrnem jaknu preko usta i tako ja usao ko da se spremam opljackati postu. Život u doba Corone - Page 7 684758713 Dobro, odmah sam spustio jaknu jer sam se glupo osjecao. Poslije idem u apoteku, uzimaju osobne, zdravstvene, provjeravaju jesi li neko ko je trebao biti u samoizolaciji i onda pustaju unutra. Pitam zensku jesu li sad maske obavezne. Kaze ona da ne zna ali da je bila u posti Život u doba Corone - Page 7 684758713 i da tamo na vratima pise kako je maska obavezna. Velim joj da se i ja upravo vracam iz poste i pitam imaju li te jebene maske. Kaze da nemaju i onda se skupa smijali paradoksalnoj situaciji. Maske sluzbeno ne trebaju jer od njih nema koristi, neki ih traze a za kupiti ih nema. Sad ti budi pametan. Vidim da cvijeta nova kucna radinost, izrada maski od svega i svacega. Glavno da lici na masku. Ima na internetu uputstva, cak ih prave od onih papirnatih ubrusa...Život u doba Corone - Page 7 684758713
pizda
pizda
Murderator

Broj postova : 33630

[Vrh] Go down

Postaj  whisperer 24.03.20 0:01

sarita je napisao/la:wispice citam da je bio najgori potres u zadnjih 140g. biti ce jos manjih nakon ovoga ali bi trebalo sve ici prema smiraju. obicno maleni dolaze nakon velikoga kada se to sve slijeze. ja sam bila u zg kad je bio jedan dosta velik potres mislim pocetkom 90ih

Sarita, promakao mi je ovaj post sinoć, nisam bila sva svoja.

Vidim da je Klasić na net.hr pisao o ovom kojeg spominješ iz 1880 tih.. moram malo detaljnije pročitati. Što se tiče ovog početkom 90tih, njega mi je susjeda prepričala jučer kada smo svi istrčali na ulicu. Veli da je tada to bio test za sve kuće u kvartu. Pohvalila je gradnju jer kaže da se niti jedna kuća nije smjela graditi bez tih nekih posebnih dozvola (ne razumijem se u to) i garantira da mogu do 9 richtera izdržati. Nakon onog jučerašnjeg iskustva, sumnjam. Mislim da je to nemoguće. Da je došlo do 6, sigurna sam da bi zidovi popucali, bez obzira na taj armirani beton..

Inače, od jučer do sada, cca 185 potresa. Noćas oko 3 je jako grunulo, pa oko 6 smo "propali", zatim oko 12/13 h opet 3.7. U međuvremenu nebrojeno puno podrhtavanja, ljuljanja i micanja lijevo desno, ali vele ti znalci koji uglavnom nisu u zagrebu da su slabiji, kao 3 richtera, to nije ništa. :  )) E pa tako 100 tinjak puta kroz dan. Život u doba Corone - Page 7 684758713 Ali moram priznati da smo sada uvježbani k'o Japanci. Kuhaš, uslijedi potres, padne ti polica sa zida, ti je namjestiš natrag i nastaviš sa kuhanjem. Život u doba Corone - Page 7 684758713

Prognoziraju ovako još mjesec dana, sumnjam da ću izdržati. Život u doba Corone - Page 7 684758713
whisperer
whisperer

Broj postova : 740

[Vrh] Go down

Postaj  whisperer 24.03.20 0:06

zingaro je napisao/la:

Ova wispitza nikad tako nije zvuchala uzbudjeno...poprave je erotichna ...drhti..propada...uzdize se ..gleda u zidove koji se njishu ...

Tebi ću se posvetiti kada me prođe erotika.. Strpi se malo.  Život u doba Corone - Page 7 684758713
whisperer
whisperer

[Vrh] Go down

Postaj  whisperer 24.03.20 0:19

Tomica je napisao/la:

Ovaj, nisam bas shvatila ovo s propadanjem... Život u doba Corone - Page 7 4291790801

Mislite da vam se kuca urusava/ukopava svakim novim podrhtavanjem tla?

Jucer sam se cula s jednim drugom. Zivi u Mraclinu (oko 30ak km od ZGa). Bas poput ostalih, trgnulo ga je iz sna i toliko se sve ljuljalo da nije stigao navuci ni papuce. Onako bosonog potrcao je hodnikom do izlaznih vrata, no nije isao pravocrtno, morao se lijevom rukom odgurivati od lijevog zida, a desnom od desnog... Medjutim, njegova kuca nije pretrpjela ostecenja, samo taj cudan osjecaj tijekom svakog podrhtavanja pa je i njemu bilo frkovito zaspati.

Kako je maleni sve to podnio?

A dobro kaze Sara.. Brizna ta djecica. Te izolacija, te potres. Ma...

Ne, ne... ne urušava se. Već na svako novo podrhtavanje kuća mi šeće lijevo desno, pomiče se pod.. kao kada hoćeš stati na stepenicu pa je fulaš. Ali ima kuća koje se i na to urušavaju, moja srećom nije. Npr., zgradu u kojoj  radim su jučerašnja par jaka udara načeli, a ovaj od danas ju je potpuno dovršio. Danas su popucali svi zidovi i poplavio se cijeli naš kat. Morali su 6 teških klavira izvlačiti, koja je to ogromna šteta..

Baš tako kako ti je prijatelj opisao, to je to...

Maleni je jučer ujutro bio ok, popodne se rasplakao od stresa pa su tu bili dugi razgovori. Bilo bi drugačije da nije izolacija, da se normalno može viđati s prijateljima, pa da zajedno i s njima to proživljava. Ma cijela situacija je za klinac.
whisperer
whisperer

[Vrh] Go down

Postaj  whisperer 24.03.20 0:23

pizda je napisao/la:
Tomica je napisao/la:

Život u doba Corone - Page 7 684758713 nisam  ni ja shvatio, po njenom opisu je ispalo da je kuca propala u zemlju do prozora a kad tamo, sve ispalo samo subjektivan dozivljaj...Život u doba Corone - Page 7 684758713

I ja bih tebe "samo" smjestila u kuću koja podrhtava i pitala za subjektivan osjećaj. Život u doba Corone - Page 7 684758713
whisperer
whisperer

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 24.03.20 2:14

pizda je napisao/la:
besposlenpop je napisao/la:
a) Pa to si ti napisal.
b) Imaš ak je kuća pseća - sve uobičajene kuće koje se ruše, sruše se par sekundi od početka - to je otprilike vrijeme koje ti treba da shvatiš kaj se događa ... a do ulaznih vrata ti treba 2-3 pa do 5-6 sekundi ... osim ak nemaš Kulmerov dvorac - onda ionak raja plješće vlasnicima pod ciglama.
c) Ja znam za svoju. I nije neki problem saznat ... 
d) To se pregleda u minuti. Ak ti se prije toga kuća nije srušila na glavu, vjerojatnost sljedećeg udara u pravilu se mjeri minutama.
e) Probal si?
I? Do kad treba sjedit na klupici u parku ...?  Život u doba Corone - Page 7 3679994209

a) nisam, napisao sam da se nadam da je kuca o.k. jer je ipak novije gradnje.
b) ako nista drugo, taman da stignes do nosivih zidova a tu je i realna opasnost od novih udara...
c) onda si ti jedan od rijetkih. Da sto ljudi to pitam niko ne bi znao odgovor ukljucujuci i mene. Život u doba Corone - Page 7 1523192931 Uz to, jedno su procjene a drugo situacija na terenu. I za Titanic su pricali da je nepotopiv...
d) je, u minuti ces pregledat statiku kuce, sve napukline, stanje tavana, greda, krova itd. itd. To se gleda kad sve zavrsi a ne dok trese...
e) naravno, to i je jedan od razloga sto sam prodao kucu a na klupici sjedis dok se sve ne smiri. Prosto ko pasulj...
a) Pa i ak pretpostavljaš, nejdeš kontra logike. Ak je sve u redu, nema bežanja. Bežiš samo ak nije.

b) Udari se ne događaju po Morzeovoj abecedi. Traju od sekundu-dvije, do minutu-dvije ... rijetko dulje. A pauze onda traju minutama i/ili satima. Dok se trese, ne da nema smisla bežat, nego je to u pravilu i nemoguće, a ako i ne teturaš ko pijani Rus, onda si u opasnosti da se zarušiš u podrum sa stubištem. U takvoj situaciji možeš jedino odšacat najbliži "zaklon" i ugurat se u / pod njega.

c) Znam.
Titanic, Hirošima, asteroidi ... su neka druga priča, sa nekim drugim uzrocima i posljedicama.

d) Ne, jednu etažu ... pod uvjetom da nisi Todorić (al oni ionak imaju kakav betonski bunker za srebrninu, slike, zalihe i same sebe). Ne radi se tu nikakva detaljna procjena nego ad hoc pregled (u kakvom stanju su nosivi i pregradni zidovi, stupovi, plafoni, podovi, jesu li oštećene instalacije). Jebiga, ne treba biti ekspert za vidjet il ne vidjet pukotine, izbočine, rupe, jel je otpala žbuka il se zarušila cigla, jel se objesila plafonska konstrukcija ili cijeli strop ... itd.).

e) Pa i je prosto - čim dulje sjediš, nelagoda (zima, atmosferilije, uitnici nad glavom ...) se povećava, a stan (koji je u velikoj većini zagrijan i čitav) zjapi prazan ... dok s vremenom raste vjerojatnost novih, ali slabijih udara. Na kraju, u jednom trenutku pragma nadjačava strah i vraćaš se unutra uz pitanje čemu je služilo to luftanje? Jer il bi moral biti baba Vanga za predvidjet vrijeme i snagu sljedećeg/ih udara, il se po tvojoj "logici" okrenut na peti i odjahat u nepoznato zauvjek ...

Broj postova : 5773

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 24.03.20 2:34

whisperer je napisao/la:Kao i Pop, sjela sam na krevet i gledala zidove kako se njišu lijevo / desno. Jako neugodno, a i osjećaj malo baca na ptsp 91'.
...
Da neugodno!?  Život u doba Corone - Page 7 1523192931
Jebote, usereš se ko grlica (ja se jesam ... doduše ne u krevetu, nego sam odbauljal u kupaonicu).
Ko se toga ne boji, il je lud (doslovno, za Vrapče), ili laže ko Hebrang.

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 24.03.20 2:37

pizda je napisao/la:
whisperer je napisao/la:
pizda je napisao/la:

ma ako su izdrzale one prastare kuce napravljene od slame i sute onda ce i vasa. Nije valjda gradjena na nekom klizistu. Kakvo propadanje spominjes, sta je donekle potonula?

Cijelo popodne su lagani potresi, prodrma se tlo, kao da se zemlja slaže dok se ne stabilizira i umiri. Ništa vidljivo od kuće ne propada, ali kada se zatrese, nije ugodno gubiti tlo pod nogama. Život u doba Corone - Page 7 2329918616

bitno da nema nista vidljivog na kuci, slijeganje tla je normalno i odvija se na vecim dubinama ...
Jebote, kak si sad sav stručan, a meni prodaješ paniku u pet slova.  Život u doba Corone - Page 7 1523192931

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 24.03.20 2:39

sarita je napisao/la:
pizda je napisao/la:
sarita je napisao/la:
Ja bi ju pričuvo, al je ugrozita ...  Život u doba Corone - Page 7 3384354616
nemoj ti tako, pope, ona je zauzeta. nego ti gledaj da stogod ucaris sad dok je vremena. kad sljedeci put zatrese a ti zgrabi kakvu finu susjedu pa je spasi. pa nek nesto i dobro izadje od ovih svih kataklizmi da i tebe ozenimo.

nek uhvati susjedu za picku i kaze da je to primordijalni impuls...Život u doba Corone - Page 7 684758713
grab them by the pussy sto bi trump reko. al ozbiljno, ljudi se lakse zblize u kriznim situacijama... ajmo se probat malo razdrmat. sutra cu probat snimiti pjesmicu - lista namirnica za kupovinu za karantenu... na onaj caticin microfon
Nema fatanja, sad se drži? DISTANCA! S partvišom! PREMA TOME

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 24.03.20 2:44

pizda je napisao/la:
Tomica je napisao/la:

Ovaj, nisam bas shvatila ovo s propadanjem... Život u doba Corone - Page 7 4291790801

Mislite da vam se kuca urusava/ukopava svakim novim podrhtavanjem tla?

Život u doba Corone - Page 7 684758713 nisam  ni ja shvatio, po njenom opisu je ispalo da je kuca propala u zemlju do prozora a kad tamo, sve ispalo samo subjektivan dozivljaj...Život u doba Corone - Page 7 684758713
Ona je poetična, treba ubrat metafore ... Cervantes, Lorca, Tići, Boris Mutić ...

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 24.03.20 15:55

Život u doba Corone - Page 7 Deda2

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 24.03.20 16:45

sarita je napisao/la:da. kopriva lijeci i hemoroide - hemice. a ove popravke oko kuce - boze moj da je meni tako moc. trebo bi mi neki ljubavnik tako sto zna sve radit. a znas da sam ja sama naucila plastering na jubitu. rupa se specijalno mora zacipati uokolo i uokolo pomalo... a ja mislila mora se natrpat gips direktno... i kad sam isplasterala plafon ja se covjeku zahvalila a on meni kaze - ata my girl. moram uskoro samoj sebi i plocice postavit. bas se veselim al jedino ja sam uvijek umorna... ne mogu puno radit.

Ja te hemoroide nisam nikad imo zato shto mi shkoljka sluzi kao chuchavatz jer je to najprirodniji polozaj za praznjenje..Ima kupiti klupica na internetu koja pomaze ljudima sa hemeroidima da se ne naprezu..Ja inache serem ko grlica,,,pa to je barem ovdje na forumu vidljivo..Evo oni koji nemreju srat neka ovo potraze ..(Universal Aid Squatty Step Foot Stool Potty Help Prevent Constipation Toilet XYZ)

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 24.03.20 16:52

Kazu znanstvenici da vlaga zaustavlja razvoj virusa..Pa jebo te onda je najbolje napraviti masku od dva uloshka za mengu nema da propusti nishta..

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 24.03.20 16:55

whisperer je napisao/la:
zingaro je napisao/la:

Ova wispitza nikad tako nije zvuchala uzbudjeno...poprave je erotichna ...drhti..propada...uzdize se ..gleda u zidove koji se njishu ...

Tebi ću se posvetiti kada me prođe erotika.. Strpi se malo.  Život u doba Corone - Page 7 684758713

Bolje me onda zaobidji..najbolja si tako uzdrhtata kad kratko i ubrzato dishesh..Ne volim hladne schprietzere:))

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  sarita 24.03.20 16:57

zingaro je napisao/la:Kazu znanstvenici da vlaga zaustavlja razvoj virusa..Pa jebo te onda je najbolje napraviti masku od dva uloshka za mengu nema da propusti nishta..
maska se najbolje radi od vrecica za usisivace.
sarita
sarita

Broj postova : 917

[Vrh] Go down

Postaj  Gost 24.03.20 17:02

sarita je napisao/la:
zingaro je napisao/la:Kazu znanstvenici da vlaga zaustavlja razvoj virusa..Pa jebo te onda je najbolje napraviti masku od dva uloshka za mengu nema da propusti nishta..
maska se najbolje radi od vrecica za usisivace.

Jest moj..oni imaju propusnost partikularnih cestica takvu da i buva moze proc kroz njih a kamo li coronica..

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj  sarita 24.03.20 17:11

ma moze mi corona popusit, ha ja.
sarita
sarita

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 24.03.20 21:43

[Vrh] Go down

Postaj  pizda 24.03.20 22:43

prosetao malo po gradu. Ljudi manje nego li jucer, mozda sam vidijo ukupno pedesetak solista tu i tamo pracenih psima.
Rijeka odsjecena, ne mos ni u Opatiju a ni u Bakar osim ako radis u Rijeci a zivis tamo. Za te radnje moras imat propusnicu. Koliko je raznoraznih propusnica nastampano proteklih dana, ne zna se broja...
pizda
pizda
Murderator

[Vrh] Go down

Postaj  sarita 25.03.20 4:12

whisperer je napisao/la:
sarita je napisao/la:wispice citam da je bio najgori potres u zadnjih 140g. biti ce jos manjih nakon ovoga ali bi trebalo sve ici prema smiraju. obicno maleni dolaze nakon velikoga kada se to sve slijeze. ja sam bila u zg kad je bio jedan dosta velik potres mislim pocetkom 90ih

Sarita, promakao mi je ovaj post sinoć, nisam bila sva svoja.

Vidim da je Klasić na net.hr pisao o ovom kojeg spominješ iz 1880 tih.. moram malo detaljnije pročitati. Što se tiče ovog početkom 90tih, njega mi je susjeda prepričala jučer kada smo svi istrčali na ulicu. Veli da je tada to bio test za sve kuće u kvartu. Pohvalila je gradnju jer kaže da se niti jedna kuća nije smjela graditi bez tih nekih posebnih dozvola (ne razumijem se u to) i garantira da mogu do 9 richtera izdržati. Nakon onog jučerašnjeg iskustva, sumnjam. Mislim da je to nemoguće. Da je došlo do 6, sigurna sam da bi zidovi popucali, bez obzira na taj armirani beton..

Inače, od jučer do sada, cca 185 potresa. Noćas oko 3 je jako grunulo, pa oko 6 smo "propali", zatim oko 12/13 h opet 3.7. U međuvremenu nebrojeno puno podrhtavanja, ljuljanja i micanja lijevo desno, ali vele ti znalci koji uglavnom nisu u zagrebu da su slabiji, kao 3 richtera, to nije ništa. :  )) E pa tako 100 tinjak puta kroz dan. Život u doba Corone - Page 7 684758713 Ali moram priznati da smo sada uvježbani k'o Japanci. Kuhaš, uslijedi potres, padne ti polica sa zida, ti je namjestiš natrag i nastaviš sa kuhanjem. Život u doba Corone - Page 7 684758713

Prognoziraju ovako još mjesec dana, sumnjam da ću izdržati. Život u doba Corone - Page 7 684758713
hoces, draga, izdrzati ces sve. nemre tebi ni najgori zemljic nista. ni propadanja ni njihanja. jaca si ti nego sto i zamisliti mozes. a taj zemljic u 90im... ja se uvijek moram nasmijati kad ga se sjetim. tada sam bila mlada djevojcica, studentica u prvom semestru na farmaceutskom faxu. imali smo u tom momentu ispit iz matematike u maloj predavaoni u podrumu. covjece, kad je to grunulo... al sto je najsmjesnije niko ne bjezi, nego samo vidis papirici lete po predavaoni - ljudi dobacuju jedni drugima odgovore na pitanja... e svasta. pa da je barem onaj asistent sto nas je "cuvao" reagirao pa rekao ajmo izaci, nego i on mrtav hladan... cuvaj mi se wispice, sve ce biti ok. srediti cemo i virus i zemljotres i sve...  Život u doba Corone - Page 7 167558484
sarita
sarita

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 25.03.20 19:30

OVO JE MORON: Lizao WC dasku da pokaže da se ne boji virusa. Znate li gdje je sada? U bolnici s koronom

Život u doba Corone - Page 7 Fotojet-1-4

Viralni izazov dobiva sasvim novo značenje

Dok svi sustavi za javno zdravstvo diljem svijeta uvode strože ili blaže karantene,a od samog početka epidemije pozivaju ljude na socijalnu distancu, češće i temeljitije pranje ruku te izbjegavanje diranja očiju, usta i nosa, neke samozvane zvijezde instagrama i tik-toka koriste koronavirus kako bi se proslavili.

‘Ne dam da korona bude poznatija od mene’

Život u doba Corone - Page 7 Louise-edited

Sve je počelo kada je influencerica A.L na letu za američki Miami 13. ožujka polizala zahodsku dasku, uz hashtag coronachallange. U pozadini se čuje glazba „Vrijeme je za koronu“.

‘Zbog staraca ne smijemo na plažu’

Kasnije se proslavila dodatnim objašnjenjima „kako nije mogla dopustiti da koronavirus bude poznatiji od nje jer ona je prava zvijezde“., kao i komentarima mjera, kada su konačno uvedene u SAD-u „kako je krivica staraca to što sada ne možemo na plažu i pokupiti neki ku*ac“.
No prva žrtva njenog izazova nije starac nego jednako pametan američki mladić.

Prihvatio izazov i završio u bolnici

Život u doba Corone - Page 7 0_sdc_mdg_coronavirus-challenge_466jpg

Kako prenosi Sun, genijalac koji je slijedio primjer američke influncerice i lizao, i to znatno temeljitije, zahodsku školjku, završio je bolnici s Covidom-19.

Kakva je sudbina brojnih drugih koji su slijedili izazov američke influencerice i lizali koješta, za sada nije poznato.

Život u doba Corone - Page 7 0_sdc_mdg_coronavirus-challenge_467jpg

Život u doba Corone - Page 7 0_sdc_mdg_coronavirus-challenge_468jpg

Život u doba Corone - Page 7 0_sdc_mdg_coronavirus-challenge_469jpg

[Vrh] Go down

Postaj  pizda 25.03.20 21:46

pizda je napisao/la:
whisperer je napisao/la:
pizda je napisao/la:

ma ako su izdrzale one prastare kuce napravljene od slame i sute onda ce i vasa. Nije valjda gradjena na nekom klizistu. Kakvo propadanje spominjes, sta je donekle potonula?

Cijelo popodne su lagani potresi, prodrma se tlo, kao da se zemlja slaže dok se ne stabilizira i umiri. Ništa vidljivo od kuće ne propada, ali kada se zatrese, nije ugodno gubiti tlo pod nogama. Život u doba Corone - Page 7 2329918616

bitno da nema nista vidljivog na kuci, slijeganje tla je normalno i odvija se na vecim dubinama ...
Jebote, kak si sad sav stručan, a meni prodaješ paniku u pet slova.  Život u doba Corone - Page 7 1523192931

moras razlikovat panicu od zdravog razuma. Stoga, ako pocne trest bjezi sto te noge nose. To kao mogucnost za daleku buducnost, nece vise...
pizda
pizda
Murderator

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 26.03.20 0:48

pizda je napisao/la:
pizda je napisao/la:
whisperer je napisao/la:

moras razlikovat panicu od zdravog razuma. Stoga, ako pocne trest bjezi sto te noge nose. To kao mogucnost za daleku buducnost, nece vise...
Pa razlikujem i to ti celo vreme objašnjavam.
Ti si se i bez protresanja više usral od Whisp.  Život u doba Corone - Page 7 270804909

[Vrh] Go down

Postaj  sarita 26.03.20 2:33

ovo su neki jako pametni mladici i djevojke. a ti, pope, jebi se sa tim strucnim objasnjavnjima oko zemljotresa. nema tu pravila. to ti je ko i avion kad pada. objasnjenje je jedno a realnost je drugo.
sarita
sarita

[Vrh] Go down

Postaj  besposlenpop 26.03.20 16:13

sarita je napisao/la:ovo su neki jako pametni mladici i djevojke. a ti, pope, jebi se sa tim strucnim objasnjavnjima oko zemljotresa. nema tu pravila. to ti je ko i avion kad pada. objasnjenje je jedno a realnost je drugo.
Jebiga, fizika je nepromjenita od Big Banga, a tvoji virusi i bacterie se mijenjaju ko Vakuline prognoze. Doći će nam glave corona, a ne zemljotresi.

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 7 / 40. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics